Flexibel onderwijs bij Educared

Op verschillende manieren is ons onderwijs flexibel, zodat jij optimaal kunt studeren bij Educared. Maar wat houdt ons flexibele onderwijs voor de zorg nou precies in? Onder andere een leerroute afgestemd op jouw kennis en vaardigheden, examens plannen wanneer jij er aan toe bent en afwisseling tussen digitale en fysieke lessen.

Een deel van de opleiding is afgestemd op de behoeften en situatie van jouw zorgorganisatie, denk aan belangrijke thema’s en praktische zaken. Flexibel onderwijs vinden wij belangrijk, omdat dit zorgt voor effectief opleiden daar waar de behoefte ligt.

Maak kennis met onze kleinschalige onderwijsinstelling

Educared Erkend Opleiden is een relatief jonge zorgopleider die het anders doet. Wij bieden verschillende mbo-opleidingen en bijscholingen voor de zorg. Onze verkorte opleidingen zijn gericht op volwassenen en zij-instromers. Hoewel wij als kleinschalige onderwijsinstelling gevestigd zijn in Hengelo worden de opleidingen verspreid door Nederland gegeven. Ook onze leercoaches wonen verspreid door Nederland, van Zeeland tot Overijssel naar Noord-Holland. Waar een opleiding start is afhankelijk van de locatie van de zorgorganisatie, de beschikbaarheid van een leercoach én van een leslocatie.

Flexibel onderwijs

Flexibel studeren zorg

De opleiding is afgestemd op jouw zorgorganisatie

Een deel van de opleiding stemmen we af op de behoeften en situatie van jouw zorgorganisatie. Denk aan heel praktische zaken zoals een fijne leslocatie of handige startdatum. Anders dan traditionele onderwijsinstellingen hebben we nauwelijks beperking in startmomenten. Starten in oktober, februari of april? Geen probleem. Je vormt samen met andere medewerkers van jouw zorgorganisatie een groep.

Als erkende onderwijsinstelling houden we ons uiteraard aan richtlijnen en eisen vanuit het ministerie van Onderwijs. Echter, samen met de opleidingsadviseurs van jouw zorgorganisatie kijken we waar de focus op mag liggen tijdens de opleiding, zodat deze zo goed mogelijk aansluit op jouw dagelijkse werkpraktijk. Kraamzorg hoort bij de opleiding Verzorgende-IG, maar is niet relevant voor VVT-organisaties, we verminderen de aandacht hiervoor door dit onderwerp middels een e-learning te behandelen. Of we passen de volgorde van de opleiding aan, zodat deze beter aansluit op het inwerkprogramma van een organisatie en nieuwe medewerkers sneller inzetbaar zijn. Op deze manier voegen we waarde toe, daar waar het voordeel oplevert voor de zorgorganisatie, medewerkers én cliënten. Dat noemen we flexibel opleiden naar behoefte.

Balans tussen werk, studeren en privé

Naast flexibiliteit in het onderwijs voor zorgorganisaties richten we ons ook op jou als student. Verschillende elementen uit onze opleidingen maken flexibel studeren in de zorg mogelijk en zorgen voor een prettige balans tussen werk, studeren en privé. Wij begrijpen dat het volgen van een opleiding naast je werk extra inspanning kost en houden hier rekening mee. Wat maakt ons onderwijs flexibel voor studenten?

  • Samen met de leercoach een eigen leerroute bepalen
  • Zelf bepalen waar, wanneer en hoe je studeert
  • Digitale lesdagen zorgen voor minder reistijd
  • Direct een examen plannen wanneer je al over de juiste kennis beschikt

 

Lees de ervaringen van studenten