Studeren bij Educared

Leuk dat je erover nadenkt om een opleiding in de zorg te volgen. Misschien spannend om ‘terug de schoolbanken in te gaan’ of om weer ‘de boeken in te duiken’? Heel begrijpelijk, maar geen zorgen. Wanneer je gaat studeren Educared merk je dat we een kleinschalige onderwijsinstelling zijn en het net even anders aanpakken.

Onze leercoaches en medewerkers van het studenten-informatiepunt staan voor je klaar en denken met je mee. Ook tijdens de opleiding staat jouw dagelijkse werkplek zoveel mogelijk centraal, zodat je nieuwe kennis en vaardigheden direct toepast in de praktijk. Uiteraard kijken wij ook naar jouw leerbehoefte, zodat je zelf bepaalt wat, hoe, wanneer en op welk tempo je leert. Ontdek wat studeren bij Educared voor jou betekent.

Volg een verkorte zorgopleiding

Wij bieden verschillende verkorte opleidingen in de zorg aan. Een verkorte zorgopleiding is ideaal wanneer jij de volgende stap in jouw loopbaan wilt zetten. Behaal binnen 6 tot maximaal 18 maanden een landelijk erkend diploma. Of volg een van onze bijscholingen in de zorg: in 10 tot 12 weken beschik je over nieuwe kennis en vaardigheden. Zo kun je nog meer betekenen voor jouw cliënten.

Flexibel studeren bij Educared

Ons onderwijs is op verschillende manieren flexibel ingericht voor een optimale balans tussen werk, studie en privé. Daarom kijken wij naar jouw opgedane kennis en ervaringen om samen de opleiding naar jouw (leer)behoefte in te richten.

Heb jij bijvoorbeeld al voldoende ervaring of kennis van een bepaald onderwerp? Bij ons mag je dit toetsen door hier direct examen in te doen. Dat scheelt weer een aantal lessen die voor jou herhaling zijn en geen nieuwe kennis geven.

Reistijd besparen? In onze opleidingen worden de lessen zowel digitaal als op locatie gegeven. Doordat onze leercoaches een aantal lessen digitaal geven, bespaar jij reistijd en heb je meer tijd voor jouw werk of privéleven. Uiteraard zijn er ook lessen op locatie, wel zo prettig wanneer je bepaalde handelingen leert. En vergeet niet de gezelligheid met je klasgenoten.

 

Meer over ons flexibele onderwijs

 

 

Studeren bij Educared

 

Verkorte opleiding in de zorg

De leercoach is er voor jou

Anders dan bij andere onderwijsinstellingen krijg jij van begin af aan een leercoach toegewezen die jou tijdens de hele opleiding begeleidt én lesgeeft. Op die manier heb je altijd één aanspreekpunt en weet de leercoach goed hoe het met jou gaat. De leercoach staat voor je klaar met begeleiding op de stageplek en kijken samen met jou waar en hoe jij je het best kunt ontwikkelen. Jouw kennis en vaardigheden staan centraal tijdens de opleiding en jouw eigen leerroute.

Onze leercoaches hebben ruime ervaring in de zorg, soms combineren ze het werk als leercoach met werken in de zorg. Zo kunnen ze jou nog beter helpen tijdens de opleiding. Tijdens de lessen delen ze graag voorbeelden uit de praktijk en sluiten goed aan op actuele thema’s die spelen in het werkveld.

 

Maak kennis met de leercoaches

Leren op de werkplek

Bij Educared geloven we dat de werkplek de meest krachtige leerplek is. Daarom staat jouw werkplek centraal tijdens de lessen, zodat je nieuwe kennis en vaardigheden direct kan toepassen. Hierdoor zie je direct resultaat van wat je hebt geleerd. Tijdens de lessen geeft de leercoach voorbeelden uit de praktijk en handige tips die jij kan bespreken met collega’s of direct kan toepassen op je eigen werkplek. En in je eigen werkomgeving leer je natuurlijk het beste. Een leerwerkplek of stageplek met goede begeleiding van experts is daarom belangrijk. Het zwaartepunt van de opleidingen ligt in de beroepspraktijk, zo wordt werken en leren zoveel mogelijk gecombineerd en gaat het eigenlijk vanzelf.

zorgopleiding voor volwassenen

Ontdek ervaringen van studenten

Welke opleiding je ook bij ons gaat volgen, voor leren in de zorg zit je goed bij Educared. Door de jaren heen zijn veel medewerkers uit de zorg of zij-instromers een zorgopleiding gestart en succesvol afgestudeerd. Wil je weten hoe studeren bij Educared is, hoe onze studenten het onderwijs ervaren en welke mogelijke tips ze voor jou hebben?

 

Lees over de ervaringen van studenten