Maak kennis met onze leercoaches

De lessen en begeleiding bij onze verschillende opleidingen en bijscholingen worden gegeven door leercoaches. Elke student krijgt een vaste leercoach, zodat je gedurende de hele opleiding of bijscholing persoonlijke begeleiding ontvangt. Onze leercoaches hebben veel ervaring in de zorg of werken soms nog steeds in de zorg. Daardoor weten zij goed hoe het in de zorgpraktijk werkt, zodat jij weer de juiste kennis en vaardigheden opdoet.  

Onze leercoaches over hun
passie voor zorg en onderwijs

Klik bij iedere leercoach op het pijltje en maak kennis met onze leercoaches. Lees bij welke opleiding de leercoach betrokken is, waarom zij het leuk vinden om leercoach te zijn bij Educared en wat hun passie is voor de zorg en het onderwijs.

Maak kennis met Karen Spekhorst

Ik ben Karen Spekhorst en ben leercoach bij Educared voor de opleidingen Helpende plus en Mbo-Verpleegkundige. Naast mijn werk als leercoach werk ik als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg. De ervaringen die ik hier opdoe neem ik mee om in te zetten zodat jij als student een breed beeld krijgt en ziet hoe belangrijk het (verpleegkundig) werk is voor de kwaliteit van leven voor de cliënt. 

In mijn rol als leercoach zie ik het als mijn taak om samen met jou als student en de werkbegeleider te onderzoeken waar jouw behoefte om te leren ligt en wat hiervoor nodig is. Daarbij zijn heldere communicatie en concrete vragen met objectieve onderbouwing belangrijk.

Karin Klabbers

Maak kennis met Karin Klabbers

Mijn naam is Karin Klabbers en ik werk sinds januari 2020 als leercoach bij Educared. Je kunt mij tegenkomen bij de opleidingen Helpende Zorg & Welzijn, Verzorgende-IG en Mbo-Verpleegkundige. Van alle markten thuis. 

Mijn hart ligt bij de palliatieve zorg, maar ik heb door de jaren heen ervaring opgedaan in het ziekenhuis, in de wijk, het verpleeghuis, de huisartsenpraktijk en in hospices. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest in de wijk. Ik hou van mensen begeleiden, omgaan met alle emoties en breed kijken. Dat vind ik ook terug in mijn rol als leercoach. Ik probeer het beste uit jou te halen en jouw drijfveren te achterhalen en ondersteun je in jouw leerproces.

Jolanda Nijhuis

Maak kennis met Jolanda Nijhuis

Ik ben Jolanda Nijhuis en werk sinds mei 2021 bij Educared. Als leercoach ben ik verantwoordelijk voor het verzorgen van de lessen van de opleiding Mbo-Verpleegkundige en voor de begeleiding van studenten. Als (gespecialiseerd) verpleegkundige ben ik werkzaam geweest in het ziekenhuis, daarbij vond ik het begeleiden van stagiaires erg leuk. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs en op het ROC ben ik 10 jaar werkzaam geweest als docent gezondheidszorg en welzijn bij de opleidingen Verzorgende-IG en Verpleegkunde. 

Het geeft mij veel voldoening om jou als student te zien groeien in jouw ontwikkelproces en dat ik hieraan een bijdrage mag leveren.

Johanna Postma

Maak kennis met Johanna Postma

Mijn naam is Johanna Postma en als leercoach bij Educared begeleid ik studenten door hun leerproces. Dit doe ik voor de opleidingen Helpende Zorg & Welzijn en Mbo-Verpleegkundige. In het leerproces wil ik jou als student in je kracht zetten en helpen om de leervragen te achterhalen. Zelfredzaamheid en zoveel mogelijk eigen regie bij cliënten is belangrijk in de zorg, dit zal ik ten allen tijde uitdragen in mijn lessen en begeleiding.

In mijn werk maak ik gebruik van mijn kennis en ruime ervaring in de zorg, waarvan de laatste 20 jaar in de wijkverpleging. Hierdoor kan ik goed meedenken en meebewegen in praktijksituaties zoals jij die als student tegenkomt in de opleiding.

 

Liesbeth Hagenaars

Maak kennis met Liesbeth Hagenaars

Hallo, ik ben Liesbeth Hagenaars en sinds 2022 combineer ik mijn baan als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg met de rol van leercoach bij Educared bij de opleiding Verzorgende-IG. Een erg leuke duo baan waarbij ik een mooie brug kan slaan tussen de theorie en praktijk.  

Ik probeer jou als student te laten nadenken over “wie wil ik zijn als verzorgende?”. In mijn lessen stimuleer ik jou als student om elke keer een actieve leerhouding te hebben en dat jij de eigenaar bent van jouw eigen leerproces. De persoonlijke groei en ontwikkeling in het proces vind ik erg mooi om te zien.

 

Rony Hoekstra

Maak kennis met Rony Hoekstra

Ik ben Rony Hoekstra en mijn jarenlange (30+) ervaring in de zorg, zowel in het ziekenhuis als in de thuiszorg, mag ik graag overbrengen tijdens de lessen. Bij de opleidingen Helpende Zorg en Welzijn en Mbo-Verpleegkundige kun je lessen en begeleiding van mij verwachten. 

Het is inspirerend om jou als student te begeleiden in jouw leerproces omdat studenten doorgaans een mooie ontwikkeling doormaken en zich verdiepen in verschillende opdrachten. Op mijn beurt mag ik jou graag inspireren met vele voorbeelden uit de praktijk.

 

Wat maakt een leercoach anders dan een docent?

Bij Educared werken we niet zomaar met de naam leercoach. De leercoach verzorgt 85% van alle lessen van de opleiding. Handig voor jou als student, je weet waar je aan toe bent en bij wie je terecht kunt met vragen. Naast het verzorgen van lessen gaat de leercoach een stapje verder voor jou als student. De leercoach kijkt naar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten en kijkt samen met jou hoe en waar jij kan groeien. Dat noemen wij ook wel flexibel onderwijs voor studenten.

Tijdens de opleiding is de leercoach jouw aanspreekpunt bij vragen en stimuleert de leercoach je om tot een oplossing te komen. Zo leer je om eigen keuzes te maken en de regie te pakken, niet alleen tijdens jouw studie maar ook tijdens jouw werkzaamheden. Van intakegesprek tot diploma-uitreiking de leercoach is er tijdens de hele opleiding voor jou als student.

 

 

Karen over de rol van de leercoach

Begeleiding op de werkplek

De leercoach is betrokken tijdens jouw hele opleiding en zorgt dat alles goed is afgestemd tussen jou als student, de zorgteams en de praktijkbegeleider. De leercoach vertaalt de theorie naar de praktijk en ondersteunt jou bij praktijkopdrachten. Daarnaast is de leercoach aanwezig bij evaluatiegesprekken tussen jou als student en de praktijkbegeleider. Ook de praktijkbegeleider kan bij de leercoach terecht met vragen over jouw opleiding en het bijbehorende proces.

Leestip!

In veel verhalen van studenten lees je hoe zij het contact en de begeleiding met de leercoach ervaren. Zeker de moeite waard om te lezen wanneer jij overweegt om te studeren bij Educared.

 

Lees wat studenten vertellen