Verkorte opleiding Verzorgende-IG

Wil je meer verantwoordelijkheid rondom de zorg van cliënten? Volg de opleiding Verzorgende-IG van Educared en leer wensen en behoeften te onderzoeken om een passend zorgplan op te stellen dat jouw cliënt ondersteunt bij de verzorging, het wonen en welzijn.

Op deze pagina vertellen we je:

  • Hoe jij zelf je opleiding inricht
  • Over jouw nieuwe werkomgeving
  • Wat je gaat doen tijdens de opleiding
  • Kenmerken van de opleiding
  • Toelatingseisen en diploma

De opleiding waar jij de regie hebt

Wil je studeren bij Educared? Dan bepaal jij zelf wat, hoe, wanneer en op welk tempo je wilt leren. Samen met je leercoach bepaal je jouw eigen leerroute, zodat werken, leren en privé goed op elkaar afgestemd zijn. Je kijkt samen met de leercoach naar de kennis, kunde en ervaring die jij al hebt. Op die manier volg je de opleiding, zoals jij dat wilt en kan.

Flexibel onderwijs bij Educared

Ben je al voldoende bekwaam in Nederlands of rekenen? Mogelijk kun je een vrijstelling krijgen voor een van deze vakken. Voel jij dat je direct al klaar bent voor een examen? Kies zelf een datum wanneer het jou goed uitkomt.

Versnelde opleiding verzorgende ig

Jouw nieuwe werkomgeving

Na het afronden van de opleiding Verzorgende-IG ben je breed inzetbaar en mag je meer verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Je werkt met mensen met uiteenlopende sociale en medische problemen. Deze mensen hebben diverse achtergronden en variëren in leeftijd, cultuur, leefstijl en maatschappelijke positie. Daarnaast stem je de zorg af met andere disciplines in het werkveld.

Wat ga je doen tijdens de opleiding?

Zorgvakken
Je leert tijdens de zorggerelateerde vakken over het bieden van basiszorg, het uitvoeren van verpleegtechnische vaardigheden, het ondersteunen van mensen met een chronische aandoening en welke zorgbehoeften vaak voorkomen bij mensen met dementie.

Algemene vakken
Daarnaast besteedt de opleiding Verzorgende-IG aandacht aan de eisen die aan alle mbo-studenten worden gesteld voor de algemene vakken: Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

De leercoach is er voor jou en geeft de lessen en begeleiding tijdens de opleiding.

Opleiding Verzorgende IG

Dit was een webinar voor Buurtzorg met enkele specifieke kenmerken. Grotendeels komt de informatie overeen met de huidige opleiding.

Over de opleiding

De opleiding Verzorgende-IG is een verkorte opleiding. Dit betekent dat je in plaats van drie jaar, slechts één jaar studeert. Wij kijken namelijk ook naar de door jou al opgedane kennis, kunde en ervaring.

Studieduur: 18 maanden, exclusief zomer- (4 weken) en kerstvakantie
Lesdagen: elke twee weken, afwisselend digitaal en fysiek
Zelfstudie: 8 tot 12 uur per week
Aantal studenten per klas: minimaal 15
Stage: om de opleiding te volgen heb je een leerplek nodig.

Toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot de opleiding Verzorgende-IG als je 23 jaar of ouder bent én in het bezit bent van het diploma Helpende Zorg en Welzijn, een ander diploma op mbo-niveau 2/3/4 of een vmbo-k, vmbo-t of havo-diploma. Twijfel je of jouw diploma voldoet? Neem gerust contact op met ons studenten informatiepunt.

Erkend diploma

De mbo-opleiding Verzorgende-IG is een beroepsgerichte opleiding en sluit uitstekend aan op de praktijk in de wijk en in verpleeg- en verzorgingshuizen. Na afronding van de opleiding Verzorgende IG ontvang je een landelijk erkend mbo-diploma. De opleiding staat in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO), waardoor je als Verzorgende overal aan de slag kan.

Startdata en locaties

De actuele startdata en locaties vind je in het aanmeldformulier.

 

Aanmelden voor de opleiding

Doorgroeien in de zorg?

Heb je het diploma Verzorgende-IG gehaald en wil je verder studeren? Dat kan met de opleiding Mbo-Verpleegkundige.

 

Bekijk alle opleidingen

 

Diploma Verzorgende IG

Wil je meer weten over de opleiding?
Bekijk de studiegids!Download de studiegids