Nieuw Volg de Combi-opleiding

Verzorgende-IG & Mbo-Verpleegkundige in één opleiding

Ben je al werkzaam in zorg of werk je in een heel andere sector zoals ICT of kinderopvang… en wil je graag doorgroeien of overstappen naar de zorg? Wanneer je al een tijdje aan het werk bent of uit een heel andere sector komt, is het lastig te bepalen welke opleiding qua taken en verantwoordelijkheden bij jou past. Er spelen vast vragen als: Wat vind ik leuk? Kan ik studeren nog wel?

Daarom heeft Educared in samenwerking met Buurtzorg speciaal voor zij-instromers de combi-opleiding Verzorgende-IG & Mbo-Verpleegkundige opgezet.

Ervaar zelf tijdens de opleiding welke zorgopleiding het beste bij jou past.
Bepaal dán welke richting je op wilt. 

Flexibel onderwijs met Buurtzorg

Als zij-instromer weet je misschien nog niet goed welke opleiding het beste bij jou past. Daarom heeft Buurtzorg samen met Educared een erkende opleiding ontwikkeld waar je tijdens de opleiding zelf kan bepalen welk diploma je wilt behalen.

Iedereen in jouw klas start op hetzelfde punt, maar iedereen kan anders uitstromen: naar Verzorgende IG of mbo-Verpleegkundige. Je kan altijd tussentijds wijzigen wanneer dat beter past bij jouw behoeften en mogelijkheden. Op die manier zorgen wij dat jouw opleiding goed aansluit bij jouw toekomstige loopbaan.

Met deze opleiding heb je straks een landelijk erkend diploma in handen.

Persoonlijke leercoach voor zorgopleiding

Hoe ziet de opleiding eruit?

De combi-opleiding kan voor iedereen anders zijn. Ook kan het dus tussentijds wijzigen wanneer dit beter past bij jouw situatie. Iedereen start op hetzelfde punt, maar de één gaat voor het diploma Verzorgende IG en de ander voor Verpleegkundige. Verzorgende-IG is een opleiding op niveau 3 en mbo-verpleegkundige op niveau 4.


Ga je voor Verzorgende IG?
De opleiding start met algemene en beroepsinhoudelijke vakken van de opleiding Verzorgende-IG. Na ongeveer 18 maanden heb jij het diploma Verzorgende-IG in handen. Denk je “ik kan nog wel wat meer?” Dan kun je doorgaan met het tweede deel van de opleiding en gaan voor Mbo-Verpleegkundige.


Ga je voor Mbo-Verpleegkundige?
Je start met algemene en beroepsinhoudelijke vakken van Verzorgende-IG, zo krijg je ervaring met het werk in de zorg. Om herhaling te voorkomen worden de algemene vakken direct op niveau 4 getoetst (Mbo-Verpleegkundige). Na ongeveer 18 maanden rond je het eerste deel af.

Daarna ga je verder met het tweede deel. Dit deel duurt 12 tot 18 maanden. Je krijgt nieuwe beroepsinhoudelijke kennis en ervaring, maar we toetsen alleen op de verschillen tussen een niveau 3 en niveau 4 opleiding, zo voorkomen we herhaling. Blijkt het toch iets te veel? Dan kun je alsnog uitstromen met een Verzorgende-IG diploma.


Weet je nog niet welke opleiding je wilt behalen?
Ook dat kan! Start met de combi-opleiding, doe ervaring op in het werkveld en ervaar hoe de combinatie werk-studie-privé jou bevalt. En bepaal later of Verzorgende-IG of Mbo-Verpleegkundige jouw gewenste doel is.

Combi-opleiding Verzorgende IG Verpleegkundige

 

Studeren bij Educared? 

Een opleiding naast je werk beginnen kan natuurlijk spannend zijn. Daarom richten wij de opleiding zo in dat het past bij jouw wensen en behoeften. Zo bepaal je je eigen leerroute samen met de leercoach en bepaal je zelf je eigen tempo. Op die manier zorgen wij ervoor dat studeren en werken goed op elkaar is afgestemd.

Daarom krijg je bij ons:

 • Een persoonlijke leercoach uit de zorg
 • Kleine klassen en veel persoonlijk contact
 • Jouw dagelijkse werkplek en behoeften centraal
 • Een leerroute die bij jouw ervaring en kennis past

Meer weten?

Praktische zaken

 • 1 x per 2 weken één dag les
 • Afwisselend online en fysiek les (locatie is afhankelijk van de groepssamenstelling)
 • Min. 20 uur per week beroepspraktijkvorming in een erkend Buurtzorg-team
 • Gemiddeld 8 tot 12 uur zelfstudie per week

Aanmelden en start

 • Je bent of gaat in dienst bij Buurtzorg
 • Je hebt een leerwerkplek bij Buurtzorg
 • Je krijgt altijd een persoonlijke intake
 • Start opleiding: vanaf september 2023

 

Aanmelden voor de opleiding

 

Vragen?

Ons studenten informatiepunt staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden of om de laatste twijfels weg te nemen.

 088 – 203 39 99
studentenadministratie@educared.nl