Nieuw: Combi-opleiding

Verzorgende-IG & Mbo-Verpleegkundige

Je bent al werkzaam in de zorg of werkt in een heel andere sector zoals ict of kinderopvang… maar wil graag doorgroeien of overstappen naar een waardevolle baan in de zorg. Wanneer je al een tijdje aan het werk bent of uit een heel andere sector komt is het lastig te bepalen welke opleiding qua taken en verantwoordelijkheden bij jou past. Er spelen vast vragen als wat vind ik leuk? en kan ik dat studeren nog wel?

Speciaal voor zij-instromers heeft Educared in samenwerking met Buurtzorg de combi-opleiding Verzorgende-Ig & Mbo-Verpleegkundige opgezet. Iedereen start op hetzelfde punt, maar het einddoel hoeft nog niet vast te liggen en kan ook tussentijds wijzigen wanneer dat beter past bij jouw behoeften en mogelijkheden.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Hoe de combi-opleiding Verzorgende-IG & Mbo-Verpleegkundige eruit ziet, kan voor iedereen anders zijn. Ook kan het tussentijds wijzigen wanneer dit beter past bij jouw situatie. Iedereen start op hetzelfde punt. Verzorgende-IG is een opleiding op niveau 3 en mbo-verpleegkundige op niveau 4.

Is Verzorgende-IG jouw doel?

De opleiding start met algemene en beroepsinhoudelijke vakken van de opleiding Verzorgende-IG. Na ongeveer 18 maanden heb jij het diploma Verzorgende-IG in handen. Denk je “ik kan nog wel wat meer?” Dan kun je doorgaan met het tweede deel van de opleiding en gaan voor Mbo-Verpleegkundige.

Ga je voor Mbo-Verpleegkundige?

Je start met algemene en beroepsinhoudelijke vakken van Verzorgende-IG, zo krijg je ervaring met het werk in de zorg. Om herhaling te voorkomen worden de algemene vakken direct op niveau 4 getoetst. Na ongeveer 18 maanden rond je het eerste deel af en ga je verder met het tweede deel van de opleiding. Dit deel duurt 12 tot 18 maanden. Je krijgt nieuwe beroepsinhoudelijke kennis en ervaring, maar we toetsen alleen op de verschillen tussen een niveau 3 en niveau 4 opleiding, zo voorkomen we herhaling. Blijkt het toch iets te veel? Dan kun je alsnog uitstromen met een Verzorgende-IG diploma.

Nog geen concreet doel voor ogen?

Ook dat kan! Start met de opleiding, doe ervaring op in het werkveld en ervaar hoe de combinatie werk-studie-privé jou bevalt. En bepaal later of Verzorgende-IG of Mbo-Verpleegkundige jouw doel is.

Combi-opleiding Verzorgende IG Verpleegkundige

 

Praktische zaken

  • 1x per 2 weken een dag les, op donderdag (exclusief vakanties)
  • Afwisselend online en fysiek les, de fysieke locatie is in Nieuwegein
  • Minimaal 20 uur per week beroepspraktijkvorming in een erkend team bij Buurtzorg
  • Gemiddeld 8 tot 12 uur zelfstudie per week

Aanmelden en start

  • Je bent of gaat in dienst bij Buurtzorg
  • Je hebt een leerwerkplek bij Buurtzorg
  • Aanmelden is nog mogelijk
  • Intakegesprekken in maart en april
  • Start opleiding: 20 april

 

Aanmelden voor de opleiding

 

Vragen?

Ons studenten informatiepunt staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden of om de laatste twijfels weg te nemen.

 088 – 203 39 99
studentenadministratie@educared.nl