Volg de verkorte opleiding mbo-verpleegkundige

Wil jij graag meer verpleegtechnische handelingen zelfstandig uitvoeren op niveau 4? Volg dan de versnelde opleiding Mbo-Verpleegkundige bij Educared.

Op deze pagina vertellen we je:

  • Hoe jij zelf je opleiding inricht
  • Wat je leert tijdens de opleiding
  • Welke verantwoordelijkheden je krijgt
  • Kenmerken van de opleiding
  • De toelatingseisen en diploma

De opleiding waar jij de regie hebt

Wil je starten met een opleiding bij Educared? Bij ons bepaal je zelf wat, hoe, wanneer en op welk tempo je wilt leren. Bepaal samen met je leercoach jouw eigen leerroute en stem werk, studie en privé goed op elkaar af. Ook kijk je samen naar jouw opgedane kennis, kunde en ervaring om persoonlijke ontwikkelpunten te bepalen. Op die manier volg jij de opleiding, zoals jij dat wilt en kan.

Onderwijs dat met jou meebeweegt

Het kan zijn dat je al voldoende bekwaam bent in Nederlands, Engels of rekenen, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een vrijstelling. Heb jij het gevoel klaar te zijn voor een examen? Kies een datum wanneer jij kunt en ga ervoor! Dat noemen wij flexibel onderwijs.

Versnelde opleiding mbo verpleegkundige

In gesprek met: studente Merel Feenstra

Wij vroegen studente Merel Feenstra van Buurtzorg naar haar ervaringen van de opleiding Mbo-Verpleegkundige. Benieuwd hoe zij de opgedane kennis direct inzet op de werkplek? Lees dan het interview met Merel Feenstra.

‘Ik leer door te werken en ik werk waardoor ik veel leer. Die combinatie is echt perfect’

 

Lees het verhaal van Merel

Mbo opleiding verpleegkundige

Wat ga je doen tijdens de opleiding?

Zorgvakken
Er wordt tijdens de opleiding veel aandacht gegeven aan het klinisch redeneren binnen het verpleegkundig proces. Je draagt zorg voor cliënten/zorgvragers in complexe tot hoog-complexe zorgsituaties. Bovendien krijg je les in medisch rekenen, wat een verplicht onderdeel is voor de opleiding tot verpleegkundige.

Algemene vakken
Naast de beroepsgerichte vakken komen ook de verplichte algemene vakken Rekenen, Engels en Nederlands aan bod, evenals loopbaan en burgerschap en kun je keuze maken uit de diverse (verplichte) keuzedelen.

Over de opleiding Mbo-Verpleegkundige

De opleiding Mbo-Verpleegkundige is een verkorte opleiding. Dit betekent dat je in plaats van vier jaar, slechts anderhalf jaar studeert. Wij nemen jouw kennis, kunde en ervaring als uitgangspunt.

Studieduur:
minimaal 18 maanden, exclusief zomer- (4 weken) en kerstvakantie

Lesdagen:
elke twee weken (voornamelijk digitaal, 6 bijeenkomsten op locatie)

Zelfstudie:
geschat 8 tot 12 uur per week

Aantal studenten per klas:
minimaal 15 studenten meestal van dezelfde organisatie

Dit was een webinar voor Buurtzorg met enkele specifieke kenmerken. Grotendeels komt de informatie overeen met de huidige opleiding.

Toelatingseisen

Wanneer je een diploma hebt van de opleiding Verzorgende-IG of vergelijkbaar diploma op minimaal mbo niveau 3 word je toegelaten tot de opleiding Mbo-Verpleegkundige.

Heb je vragen of twijfel je of jouw diploma voldoet? Het studenten informatiepunt denkt graag met je mee.

Erkend diploma

De opleiding Mbo-Verpleegkundige bij Educared is een verkorte opleiding en deze voldoet aan de landelijk en wettelijk vastgestelde eisen. Hierdoor behaal je een landelijk erkend mbo-diploma Verpleegkundige. De opleiding staat in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO), waardoor je als Verpleegkundige overal in de wijk en in verpleeg- en verzorgingshuizen aan de slag kan.

Startdata en locaties

De actuele startdata en locaties vind je in het aanmeldformulier.

 

Aanmelden voor de opleiding

De zorgopleidingen van Educared

Bij Educared kun je terecht voor een zorgopleiding op mbo-niveau.

 

Bekijk alle opleidingen

 

Diploma mbo-verpleegkundige

Wil je meer weten over de opleiding?
Bekijk de studiegidsDownload de studiegids