Leerstrategie die aansluit op persoonlijke (leer)behoeften

Hoe ontwikkel je een leerstrategie, een visie op leren of op werkplekleren die écht aansluit bij de (leer)behoeften van je medewerkers?

Wij kijken naar de intrinsieke motivatie van de medewerker en geven vakkundig en praktisch advies dat direct toepasbaar is en vooral gedragen wordt door de gehele organisatie. Kortom; gepersonaliseerd leren waarbij leren van en met collega's ook centraal staat. Leren doe je namelijk niet altijd alleen, heel vaak ook samen.

Je kan bij ons terecht voor:

  • Opleidingsbeleid
  • Opleidingsplan
  • Aanbesteding- en offertetrajecten en subsidies
  • Advies op passende leeroplossingen

Pragmatisch opleidingsbeleid

Als zorgorganisatie heb je ambities voor de toekomst en deze kun je alleen maar realiseren als je goed gekwalificeerde, gemotiveerde en vakkundige medewerkers hebt. Educared geeft op krachtige en pragmatische wijze advies over hoe je leren en ontwikkelen inzet om in deze behoefte te voorzien.

Niet in een langdradig adviesrapport ‘waar ooit iets mee gedaan moet worden’, maar een praktisch opleidingsbeleid waarin kaders en randvoorwaarden staan die direct toepasbaar zijn. En bovenal een beleid dat gedragen wordt door medewerkers waarin zij bewust worden van wat ze zelf willen én kunnen. Educared begeleidt bij het vormgeven van een slimme leerstrategie.

Gedragen opleidingsplan

Op detailniveau kijkt Educared naar de wensen en behoeften van medewerkers en naar het opleidingsbeleid van de organisatie. Hoe willen medewerkers zich ontwikkelen, welke faciliteiten hebben ze daarvoor nodig en welke leer- en opleidingsactiviteiten zijn wenselijk om up-to-date te blijven in het vakgebied of om specifieke zorgvragen het hoofd te bieden?

Educared helpt bij het strategisch inzetten van leren en ontwikkelen. Dit doen wij door een concreet plan van aanpak te maken met specifieke uitgangspunten. Ook bieden wij een totaaloplossing aan waarbij wij de uitvoering uit handen nemen met onze op maat gemaakte opleidingen, trainingen en cursussen.

Hoe formuleren wij een duidelijke visie op leren en ontwikkelen

Veel voorkomende vraagstukken

Hoe kunnen wij met leren en ontwikkelen een aantrekkelijke werkgever zijn?

Veel voorkomende vraagstukken

Op welke subsidies kunnen wij een beroep doen?

Veel voorkomende vraagstukken

Aanbesteding- en offertetrajecten en subsidies

Educared begeleidt aanbestedings- en offertetrajecten. Wij inventariseren wat de behoefte is, welke oplossing het meest geschikt is en stellen duidelijke ontwerpspecificaties op, zodat er een duidelijk geformuleerd plan ligt. Op die manier krijg je goed vergelijkbare offertes binnen die aansluiten op de behoefte.

Daarnaast zijn er veel subsidiemogelijkheden voor de zorgsector, met name voor de VVT. Wij hebben zicht op welke subsidies er zijn en hoe je deze slim kan inzetten. Ook al zijn subsidies nooit het doel, het werkt wel verzachtend en het is zonde om deze te laten liggen. Educared adviseert welke subsidie het meest geschikt is, neemt de aanvraag uit handen en/of zorgt voor de verantwoording van de subsidie.

Advies op leeroplossingen

Educared denkt mee in de behoeften van de organisatie én van de medewerkers wat betreft leerdoelen en leervormen. Wij maken geen platte leeroplossingen, want elke situatie en doelgroep is uniek. E-learning kan geschikt zijn, maar blended leren is ook vaak een heel efficiënte en effectieve oplossing. Wij adviseren hoe (digitale) leeroplossingen kan worden ingezet die passen bij de organisatie: van thema’s en doelen tot en met specificaties.