Gepersonaliseerde en vernieuwende leeroplossingen

Samen met zorgorganisaties ontwikkelen wij verschillende online- offline leeroplossingen, waarbij leren in de praktijk, leren met en van elkaar én de behoefte van de medewerker centraal staan. Daarom luisteren wij vooral ook naar de zorgprofessional, want diegene op de werkvloer weet vaak heel goed welke kennis en vaardigheden hij nodig heeft om de beste zorg te leveren.

Al onze leeroplossingen zijn op maat en worden daardoor online, klassikaal of gemixt aangeboden. Ontdek onze:

  • blended learning
  • e-learning
  • klassikale trainingen en cursussen
  • onboarding
  • gamification

Blended learning

Blended learning betekent simpelweg verschillende online en offline leervormen met elkaar combineren, zoals infographics, boeken en video’s. Wij ontwerpen daarom blended-leertrajecten voor de zorg waar eigenlijk elke medewerker zich thuis voelt. De één vindt klassikale lessen prettig en de ander juist het volgen van webinars. En dat is hét voordeel van blended learning: op maat lesmateriaal aanbieden waarin de geformuleerde leerdoelen worden bereikt.

Blended learning kan heel geschikt zijn voor een zorgorganisatie waar diverse leervormen gewenst zijn.

E-learning

Met e-learning laat je medewerkers in een digitale omgeving leren waar allerlei digitale leervormen aangeboden worden. Denk aan animaties, infographics, video’s en webinars. Medewerkers bepalen zelf wanneer het leren hen het beste uitkomt. Op een interactieve wijze behalen zij vervolgens de geformuleerde leerdoelen. Medewerkers kunnen het leerproces individueel doorlopen, maar het is ook mogelijk om medewerkers online met elkaar te laten samenwerken.

In de zorg kan e-learning een goede oplossing zijn om specifieke leerdoelen te behalen.

Klassikale trainingen en cursussen

Soms is het toch prettiger en efficiënter om bepaalde onderwerpen in een persoonlijke setting te behandelen. Daarom verzorgen wij diverse klassikale trainingen en cursussen op maat voor de zorg. Als u wilt, regelen wij het proces van A tot Z: van inhoud en informatievoorziening tot en met locatiekeuze en docentinzet.

Verpleegkundigen, verzorgenden en andere professionals in de zorg kunnen bij ons terecht voor uiteenlopende onderwerpen, zoals werken met complexe cliëntgroepen, vakkundig begeleiden van cliënten wat betreft zelfmanagement en zelfredzaamheid, vakinhoudelijke competenties en leren omgaan met preventie, signalering en indicering.

Welke leeroplossingen passen bij de behoeften van onze medewerkers?

Veel voorkomende vraagstukken

Hoe maken wij nieuwe medewerkers wegwijs in de organisatie?

Veel voorkomende vraagstukken

Welke leeroplossing is geschikt om in korte tijd medewerkers effectief op te leiden?

Veel voorkomende vraagstukken

Hoe kunnen wij online en offline leeroplossingen het beste combineren?

Veel voorkomende vraagstukken

Onboarding

Onboarding is eigenlijk een ‘inwerktraject’: zorgen dat nieuwe medewerkers zo snel mogelijk de organisatie eigen maken. Zeker in de zorgsector met veel tijdelijke medewerkers en hoge werkdruk kan onboarding heel effectief zijn. Wij ontwerpen passende inwerktrajecten waarin nieuwe medewerkers op een slimme manier kennis maken met de organisatie, zoals met de cultuur, de werkwijze en de spelregels.

Gamification

Hoe leer je medewerkers middels spelvorm en unieke uitdagingen leren? Educared ontwikkelt educatieve games passend bij het gewenste onderwerp. Denk aan digitale escape rooms of bordspellen, waarbij online en offline kan worden gecombineerd.