Verzorgende IG

Inventariseer wensen, behoeften en mogelijkheden en stel een passend zorgplan op om de cliënt te ondersteunen bij verzorging, wonen en welzijn. Deze mbo-opleiding wordt aangeboden op niveau 3.

Start medio 2021

Wat kan je na de opleiding Verzorgende IG?

Na de opleiding Verzorgende IG werk je voornamelijk zelfstandig en adviseer je over zinvolle dagbesteding, gezonde leefstijl, geschikte faciliteiten en hulpmiddelen, medicijngebruik en omgaan met beperkingen en ziekte.

Naast verpleegtechnische handelingen en basiszorg, stimuleer je ook de zelf- en samenredzaamheid van de cliënt en zijn naasten, en stem je zorg af met andere zorgdisciplines.

 

Jouw nieuwe loopbaan

Na het afronden van de opleiding Verzorgende IG – VVT kan je werken bij een bedrijf of organisatie die diensten levert aan individuele zorgvragers of aan groepen zorgvragers.

Denk hierbij aan zorginstellingen, verpleeg- en verzorgingshuizen. Je bent breed inzetbaar en werkt met mensen met uiteenlopende sociale en medische problemen. Deze mensen hebben diverse achtergronden en variëren in leeftijd, cultuur, leefstijl en maatschappelijke positie.

Beroepsinhoudelijke vakken en basisvaardigheden

De kern van de opleiding bestaat uit de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je beroep goed te kunnen uitoefenen. Kerntaken en werkprocessen van de Verzorgende IG staan daarom centraal.

Je leert hierbij o.a. over het bieden van basiszorg, het uitvoeren verpleegtechnische vaardigheden, het ondersteunen van mensen met een chronische aandoening en welke zorgbehoeften vaak voorkomen bij mensen met dementie.

Daarnaast besteedt de opleiding aandacht aan de eisen die aan alle mbo-studenten worden gesteld: Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Kerntaken van de opleiding

Als je als Verzorgende IG aan de slag gaat, dan wordt er van je verwacht dat je de volgende drie kerntaken zelfstandig uitvoert:

Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning
Kerntaak 2: Werken aan organisatie- en professiegebonden taken

Deze twee kerntaken zijn landelijk vastgesteld voor alle studenten van de opleiding Verzorgende IG.

Tijdsinvestering

Gedurende dit jaar ga je ongeveer één keer in de twee weken naar een lesdag. Deze lesdag zal ongeveer 8 uur in beslag nemen.

Erkend diploma

De opleiding tot Verzorgende IG is gebaseerd op het landelijk en wettelijk vastgesteld kwalificatiedossier, waardoor je een landelijk erkend mbo-diploma behaalt. De mbo-opleiding Verzorgende IG is een beroepsgerichte opleiding en sluit uitstekend aan op de praktijk in de wijk en in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Toelating

Je wordt toegelaten tot de opleiding Verzorgende IG als je 23 jaar of ouder bent en in het bezit bent van het diploma Helpende Zorg en Welzijn.

Vragen? Neem contact op met Kim


Heb je een vraag over de opleiding Verzorgende IG? Neem dan gerust contact op met onze collega’s Sjoerd of Kim die alles weten over onze erkende opleidingen. Zij helpen je graag verder, zodat je een goede keuze kan maken.


  088 - 203 39 99
  studentenadministratie@educared.nl

Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor een afspraakNeem contact op