Student aan het woord:

Van Signaleren & Begeleiden naar Verzorgende-IG

Trees Müller is 59 jaar en momenteel werkzaam en in opleiding bij Buurtzorg in het team van Winschoten. Trees is geen onbekende van Educared. Ze is ooit begonnen met de cursus Signaleren en Begeleiden, waar haar leercoach haar stimuleerde om door te gaan leren. Ze volgde bij ons niet alleen de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, maar ook het keuzedeel Helpende Plus. En ook daarna was ze nog niet uitgeleerd. In het voorjaar van 2022 is Trees gestart met de opleiding Verzorgende-IG, waarover ze nu haar ervaring deelt.

Ervaring met verzorgende-ig opleiding

Wat zorgde dat je enthousiast werd om de opleiding te volgen?

Eerst werkte ik bij Buurtdiensten en ik had al eens contact gehad met het team van Buurtzorg Winschoten. Ze belden mij en vroegen of ik in het team wilde komen werken én ondertussen de opleiding Verzorgende-IG wilde gaan volgen. Dit was echt een unieke kans die mij geboden werd waarover ik geen seconde heb getwijfeld.

Ook Educared was bekend bij mij. Ik ben begonnen met de cursus Signaleren & Begeleiden waarbij de leercoach Anneke mij motiveerde om door te leren. Vervolgens heb ik de opleidingen Helpende Zorg & Welzijn én Helpende Plus gevolgd. Hierdoor wist ik goed wat ik kon verwachten van een opleiding bij Educared. Werken bij Buurtzorg en een opleiding volgen bij Educared is een gouden combinatie.

Waarom wil je graag Verzorgende-IG worden?

Ik heb echt ontdekt dat weer ‘leren om te leren’ ook erg leuk is. De verdieping in diverse ziektebeelden vind ik erg interessant. Daarnaast was ik ook nieuwsgierig naar het hoe en waarom van bepaalde handelingen, zoals het zwachtelen of een stoma verzorgen. Met deze nieuwe kennis kan ik cliënten nog beter ondersteunen.

 

Nog even tot je klaar bent, hoe bevalt de opleiding?

Ja, eigenlijk heel erg goed. Ik wist van tevoren ook goed wat ik kon verwachten. Natuurlijk komen er veel opdrachten en verslagen kijken bij de opleiding, elke week ben ik hier mee bezig. Af en toe heb ik een week vrij en dan plan ik ook echt tijd in om weer een flinke slag te maken met de opdrachten en verslagen. Wat mij betreft mogen er wel iets meer fysieke lesdagen zijn in de opleiding en ik zou het ook niet erg vinden als de opleiding nét wat langer duurt, zodat ik mij nog meer kan verdiepen in de onderwerpen.

Hoe bevalt de leercoach en de klas?

Johanna is de leercoach van onze groep en ik vind het prettig dat ze duidelijk lesgeeft, het overzicht houdt en dat we altijd bij haar terecht kunnen met vragen. Daarnaast heeft ze ook oog voor het persoonlijke vlak bij studenten. Daarnaast hebben we een leuke afwisselende groep met studenten, de leeftijden lopen aardig uiteen maar dat maakt juist dat we leren van elkaar.

Krijg je ook hulp van collega’s bij jouw opleiding?

Ook mijn team van Buurtzorg Winschoten zorgt dat ik mijzelf goed kan ontwikkelen. Ik mag echt leerling zijn binnen het team en krijg ruimte voor het uitvoeren van mijn praktijkopdrachten. Daarnaast leer ik veel van de ervaring van mijn collega’s en ik kan hun ook altijd vragen om hulp of uitleg.

 

Bekijk de opleiding Verzorgende-IG

 

Nieuwsgierig naar meer verhalen van studenten?
Lees meer verhalen