Groei jij door naar mbo-verpleegkundige?

Wil jij graag meer verpleegtechnische handelingen uitvoeren op niveau 4? Volg dan deze versnelde mbo-opleiding bij Educared.

Op deze pagina vertellen we je:
– Hoe jij zelf je opleiding inricht
– Wat je leert tijdens de opleiding
– Welke verantwoordelijkheden je krijgt
– Kenmerken van de opleiding
– De toelatingseisen en diploma

>> Ik wil me graag aanmelden                                                                  Terug naar opleidingsoverzicht

De opleiding waar jij de regie hebt

Wil je starten met een opleiding bij Educared? Dan bepaal jij zelf wat, hoe, wanneer en op welk tempo je wilt leren. Bepaal samen met je leercoach jouw eigen leerroute en zo stem werk, studie en privé goed op elkaar af. Samen kijk naar je naar jouw kennis, kunde en ervaring en waar jouw ontwikkelpunten liggen. Op die manier volg jij de opleiding, zoals jij dat wilt en kan.

Flexibel onderwijs bij Educared

Het kan zijn dat je al voldoende bekwaam bent in Nederlands, Engels of rekenen, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een vrijstelling. Heb jij het gevoel klaar te zijn voor een examen? Kies zelf een datum wanneer het jou schikt en ga ervoor!

‘Een leuke tijd samen met mijn klasgenoten’ – Linda (Buurtzorg)

Sinds juni `21 ben ik naast mijn baan als VIG’er
bij Buurtzorg gestart met de versnelde
opleiding Mbo-Verpleegkunde.

Met veel plezier volg ik de leerzame lessen die
momenteel online gegeven worden. Er is veel
variatie in de lesstof waardoor het motiverend
blijft. Samen met de klas voeren we opdrachten uit
waar we veel van leren. Op mijn werk breng ik de
theorie in de praktijk.

Ik zal eerlijk zeggen dat het veel is, maar het is
erg leerzaam en leuk. Samen met mijn
klasgenoten maken we er een leuke tijd van.
Uiteindelijk willen we allemaal ons diploma
Verpleegkundige.

En dat gaat ons zeker lukken!!

Wat ga je doen tijdens de opleiding?

Zorgvakken
Er wordt tijdens de opleiding veel aandacht gegeven aan het klinisch redeneren binnen het verpleegkundig proces. Je draagt zorg voor cliënten/zorgvragers in complexe tot hoog-complexe zorgsituaties. Bovendien krijg je les in medisch rekenen, wat een verplicht onderdeel is voor de opleiding tot verpleegkundige.

Generieke vakken
Naast de beroepsgerichte vakken komen ook de verplichte generieke vakken Rekenen, Engels en Nederlands aan bod, evenals loopbaan en burgerschap en kun je keuze maken uit de diverse (verplichte) keuzedelen.

 

Download de studiegids

Krijg meer verantwoordelijkheden

Na het afronden van de opleiding Mbo-Verpleegkundige kun je direct aan de slag. Als mbo-verpleegkundige heb je een initiërende, stimulerende, begeleidende en adviserende rol.

Je neemt anamneses af en stelt verpleegkundige diagnoses. Je herkent dreigende of bestaande gezondheidsproblemen, stelt verpleegplannen op en biedt persoonlijke verzorging en monitort welbevinden.

Ook voer je verpleegtechnische handelingen uit en geef je adviezen en voorlichting. Bovendien werk je voortdurend aan je eigen deskundigheid, bewaak je de kwaliteitszorg en ben je de verbindende factor tussen cliënt en andere zorgverleners.

In gesprek met: studente Merel Feenstra

Wij vroegen studente Merel Feenstra van Buurtzorg naar haar ervaringen van de opleiding Mbo-Verpleegkundige. Benieuwd hoe zij de opgedane kennis direct inzet op de werkplek? Lees dan het interview met Merel Feenstra.

‘Ik leer door te werken en ik werk waardoor ik veel leer.
Die combinatie is echt perfect’

Over de opleiding

De opleiding Mbo-Verpleegkundige is een verkorte opleiding. Dit betekent dat je in plaats van vier jaar, slechts anderhalf jaar studeert. Wij kijken namelijk naar jouw kennis, kunde en ervaringen.

Studieduur: minimaal 18 maanden, exclusief zomer- (4 weken) en kerstvakantie
Lesdagen: elke twee weken (voornamelijk digitaal, 6 bijeenkomsten op locatie)
Zelfstudie: 8 – 12 uur per week
Aantal studenten per klas: minimaal 15

Bekijk het webinar over de opleiding

Toelatingseisen

Wanneer je een diploma hebt van de opleiding Verzorgende-IG of vergelijkbaar diploma op minimaal mbo niveau 3 wordt je toegelaten tot de opleiding Mbo-Verpleegkundige. Heb je vragen of twijfel je of jouw diploma voldoet? De studentenadministratie staat voor je klaar.

Startdata en locaties

De actuele startdata en locaties vind je in het aanmeldformulier.

Erkend diploma

De opleiding Mbo-Verpleegkundige bij Educared is een versnelde opleiding maar deze voldoet aan  de landelijk en wettelijk vastgestelde eisen. Hierdoor behaal je een landelijk erkend mbo-diploma Verpleegkundige. Deze beroepsgerichte opleiding sluit uitstekend aan op de praktijk in de wijk en in verpleeg- en verzorgingshuizen.

>> Ik wil me graag aanmelden

Vragen over deze opleiding?

Mail of bel (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur) met de studentenadministratie.

studentenadministratie@educared.nl
088-203 39 99Mail de studentenadministratie