Groei jij door naar Verzorgende-IG?

Wil jij meer verantwoordelijkheden rondom de zorg van cliënten? Volg de opleiding Verzorgende-IG van Educared en leer wensen en behoeften te inventariseren om een passend zorgplan op te stellen die jouw cliënt ondersteunt bij de verzorging, het wonen en welzijn?

Op deze pagina vertellen we je:
– Hoe jij zelf je opleiding inricht
– Hoe jouw nieuwe werkomgeving eruit ziet
– Wat je gaat doen tijdens de opleiding
– Kenmerken van de opleiding
– Toelatingseisen en diploma

>> Ik wil me graag aanmelden                                                                 Terug naar opleidingsoverzicht

De opleiding waar jij de regie hebt

Wil je studeren bij Educared? Dan bepaal jij zelf wat, hoe, wanneer en op welk tempo je wilt leren. Samen met je leercoach bepaal je jouw eigen leerroute, zodat werken, leren en privé goed op elkaar afgestemd zijn. Zo kijk je samen naar je kennis, kunde en ervaringen. Op die manier volg jij de opleiding, zoals jij dat wilt en kan.

Flexibel onderwijs bij Educared

Ben je al voldoende bekwaam in Nederlands of rekenen? Wie weet kom je in aanmerking voor een vrijstelling. Al klaar voor een examen? Kies zelf een datum wanneer het jou schikt.

Jouw nieuwe werkomgeving

Na het afronden van de opleiding Verzorgende-IG ben je breed inzetbaar en mag je meer verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Je werkt met mensen met uiteenlopende sociale en medische problemen. Deze mensen hebben diverse achtergronden en variëren in leeftijd, cultuur, leefstijl en maatschappelijke positie. Daarnaast stem je de zorg af met andere disciplines in het werkveld.

Wat ga je doen tijdens de opleiding?

Zorgvakken
Je leert tijdens de zorggerelateerde vakken over het bieden van basiszorg, het uitvoeren van verpleegtechnische vaardigheden, het ondersteunen van mensen met een chronische aandoening en welke zorgbehoeften vaak voorkomen bij mensen met dementie.

Algemene vakken
Daarnaast besteedt de opleiding aandacht aan de eisen die aan alle mbo-studenten worden gesteld voor de algemene vakken: Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

 

Download de studiegids

Over de opleiding

De opleiding Verzorgende-IG is een verkorte opleiding. Dit betekent dat je in plaats van drie jaar, slechts één jaar studeert. Wij kijken namelijk naar jouw kennis, kunde en ervaringen.

Studieduur: 12 tot 14 maanden, exclusief zomer- (4 weken) en kerstvakantie
Lesdagen: elke twee weken (afwisselend digitaal en fysiek)
Zelfstudie: 8 – 12 uur per week
Aantal studenten per klas: minimaal 15
Stage: om de opleiding te volgen heb je een leerplek nodig.

Bekijk de webinar over de opleiding

Toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot de opleiding Verzorgende-IG als je 23 jaar of ouder bent én in het bezit bent van het diploma Helpende Zorg en Welzijn, een ander diploma op mbo-niveau 2/3/4 of een vmbo-k, vmbo-t of havo-diploma. Twijfel je of jouw diploma voldoet? Neem gerust contact op met onze studentenadministratie.

Startdata en locaties

De actuele startdata vind je in het aanmeldformulier.

Erkend diploma

De opleiding tot Verzorgende-IG is gebaseerd op het landelijk en wettelijk vastgesteld kwalificatiedossier, waardoor je een landelijk erkend mbo-diploma Verzorgende-IG behaalt. De mbo-opleiding Verzorgende-IG is een beroepsgerichte opleiding en sluit uitstekend aan op de praktijk in de wijk en in verpleeg- en verzorgingshuizen.

>> Ik wil me graag aanmelden

 

Doorgroeien?

Heb je het diploma Verzorgende-IG gehaald en wil je doorgroeien? Dat kan met de opleiding Mbo-Verpleegkundige.

Vragen over deze opleiding?

Mail of bel (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur) met de studentenadministratie.

studentenadministratie@educared.nl
088-203 39 99Mail de studentenadministratie