Ondersteun cliënten bij wonen en welbevinden

Wil jij jouw cliënten nog beter ondersteunen? Dan is de module Ondersteunen bij Wonen en Welbevinden van Educared zeker iets voor jou! Je gaat je verdiepen in diverse ondersteunende werkzaamheden.

Op deze pagina vertellen we je:
– De inhoud van de module
– De opbouw van de module
– Voor wie de module bedoeld is en wanneer je kunt starten

 

>>Aanmelden kan binnenkort                                                            Terug naar opleidingsoverzicht

De inhoud van de module

Tijdens de module Ondersteunen bij Wonen en Welbevinden leer je specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn om ondersteunende werkzaamheden goed en verantwoord uit te voeren. Zo kun je de cliënt prettig en verantwoord laten wonen en leven.

Deze kennis en vaardigheden geven praktische handvatten die je kunt gebruiken tijdens jouw werk.

De opbouw van de module

Het traject Ondersteuning bij Wonen en Welbevinden duurt slechts 12 weken. In deze periode volg je zowel fysieke als digitale lessen. Naast de lessen wordt per week gemiddeld 4 uur aan zelfstudie en in totaal 20 uur aan beroepsoriëntatie verwacht.

Je sluit het traject af met een examen. Dit zal plaatsvinden in een simulatie omgeving met een figurant waarbij je verschillende vaardigheden uitvoert. Dit kan zijn het assisteren bij een sociale en recreatieve activiteit, ondersteunen bij wonen en welbevinden, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en vaardigheden rondom het thema voeding.

Voor wie is de module bedoeld?

Ben je vrijwilliger of werk je in de zorg en voer je deze taken ‘ongeschoold’ uit? En wil je cliënten graag ondersteunen bij het wonen en welbevinden en juist niet bij persoonlijke verzorging? Dan sluit deze module uitstekend aan bij jouw wensen.

Het resultaat

Sluit je het examen af met een voldoende of hoger? Het certificaat wordt opgenomen in het landelijk diplomaregister. Ook geeft dit certificaat recht op vrijstellingen bij de opleiding Zorg en Welzijn.

Startdata en locaties

Deze worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Vragen over deze opleiding?

Mail of bel (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur) met de studentenadministratie.

studentenadministratie@educared.nl
088-203 39 99Mail de studentenadministratie