Cliënten beter thuis ondersteunen?

Ga de uitdaging aan en breid je taken uit met eenvoudige werkzaamheden rondom de persoonlijke verzorging van cliënten. Zo kun je cliënten nog beter ondersteunen bij het thuiswonen.

Op deze pagina vertellen we je:
– Wat je leert tijdens de module
– De opbouw van de module
– Voor wie de module bedoeld is en wanneer je kunt starten

 

>> Aanmelden kan binnenkort                                                            Terug naar opleidingsoverzicht

Inhoud van de module

In het traject Ondersteuning Thuis werk je aan zowel jouw beroeps- als persoonlijke ontwikkeling. De focus van het traject ligt op taken waarmee jij de cliënt, naastbetrokkenen of collega’s vraaggericht ondersteunt bij het huishouden, persoonlijke verzorging en activiteiten uit het dagelijks leven.

Onderwerpen die aan bod komen in de module zijn:

– Verschillende eenvoudige werkzaamheden rondom persoonlijke verzorging
– Waar en wanneer je samenwerkt met collega’s uit andere disciplines
– Verschillende werkzaamheden rondom wonen en huishouden

Opbouw van de module

De certificeerbare eenheid Ondersteuning Thuis duurt ongeveer 12 weken. In deze 12 weken heb je tweewekelijks een dagdeel les. Deze lessen worden afwisselend fysiek en digitaal gegeven. Gedurende het traject is de inschatting dat je 4 uur per week besteedt aan zelfstudie. Daarnaast is er minimaal 40 uur aan beroepsoriëntatie nodig.

Het traject wordt afgesloten met twee praktijkexamens (Wonen & Huishouden en Persoonlijke zorg en activiteiten uit het dagelijks leven). Deze examens vinden plaats op jouw stage- of werkpraktijk en worden beoordeeld door een onafhankelijke beoordelaar vanuit jouw eigen instelling.

Voor wie is de module bedoeld?

Deze module richt zich op de huishoudelijk medewerker die toe is aan een volgende uitdaging. Klinkt dat als iets voor jou? Als student leer je meer over eenvoudige werkzaamheden rondom persoonlijke verzorging.

Het resultaat

Zoals aangegeven sluit je deze module af met praktijkexamens. Behaal je hiervoor een voldoende of hoger? Dan ontvang je een landelijk erkend certificaat. Dit resultaat wordt opgenomen in het diplomaregister. Tevens geeft dit certificaat recht op vrijstellingen bij de opleiding Zorg en Welzijn.

Startdata en locaties

Deze worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Vragen over deze opleiding?

Mail of bel (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur) met de studentenadministratie.

studentenadministratie@educared.nl
088-203 39 99Mail de studentenadministratie