Word jij Helpende Zorg en Welzijn?

Groei dan door in jouw functie en meld je aan voor de versnelde mbo-opleiding Helpende Zorg & Welzijn bij Educared.

Op deze pagina vertellen we:
– Hoe jij zelf je opleiding inricht
– Welke verantwoordelijkheden je krijgt
– Wat je leert tijdens de opleiding
– Welke toelatingseisen er zijn en wanneer je kan starten

>> Ik wil me graag aanmelden                                                            Terug naar opleidingsoverzicht

De opleiding waar jij de regie hebt

Bij Educared geloven wij dat jij heel goed zelf kan bepalen wat, hoe, wanneer en op welk tempo je wilt leren. Samen met je leercoach bepaal je jouw eigen leerroute, zodat werken, leren en privé goed op elkaar zijn afgestemd. Zo kijk je samen naar je opgedane kennis, vaardigheden en ervaringen. Op die manier volg jij jouw opleiding, zoals jij dat wilt en kan.

Flexibel onderwijs

Ben je al voldoende bekwaam in Nederlands of Rekenen? Wie weet kom je dan in aanmerking voor een vrijstelling. Klaar voor een examen? Kies zelf een datum wanneer het jou schikt. Bij ons hoef je niet lang te wachten.

‘Leercoaches geven mij veel energie en zelfvertrouwen’ – Martha Lemos

‘Ik vond de opleiding erg leerzaam, maar ook boeiend door de motiverende manier van lesgeven en coaching. De docenten en coaches gaven mij veel energie en zelfvertrouwen.

De leerstof vond ik ook interessant en sloot goed aan bij de behoefte om mij verder te ontwikkelen. Het heeft mij veel bruikbare kennis opgeleverd en handvaten gegeven om in praktische oplossingen te denken.

De stage was ook fijn met veel leuke nieuwe contacten en boeiende ervaringen’.

Krijg meer verantwoordelijkheden

Je krijgt als Helpende Zorg & Welzijn een divers takenpakket. Zo heb je administratieve taken en assisteer je bij voorraadbeheer. Ook richt je ruimtes in en ben je een aanspreekpunt voor gasten. Het is bovendien belangrijk dat je volgens de richtlijnen van onder andere hygiëne, gedrag, veiligheid, kwaliteitszorg en Arbo werkt.

Ook ondersteun je cliënten in het huishouden, wonen of verblijf. Denk aan persoonlijke verzorging, beweging, voeding en welbevinden, waarbij je sociale en recreatieve activiteiten kiest die aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van de cliënt.

Wat je leert tijdens de opleiding

Zorgvakken
Je leert omgaan met zieke mensen, hoe je zorgt voor een goed huishouden en voor de persoonlijke verzorging van de cliënt. Denk aan wassen, aan- en uitkleden en de uiterlijke verzorging. Ook leer je organiseren en plannen, want je gaat van alles regelen. Alles wat je leert, pas je zoveel mogelijk toe op je stage- of werkplek. Hierdoor ben je ook echt met je vak bezig.

Generieke vakken
De generieke vakken Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap ga je vooral thuis en bij Educared oefenen, tenzij je hier direct al examen in wilt doen of een vrijstelling voor kan krijgen.

 

Download de studiegids

Over de opleiding

De opleiding Helpende Zorg & Welzijn is een verkorte opleiding. Wij kijken namelijk naar jouw kennis, vaardigheden en ervaringen.

Studieduur: minimaal 6 maanden, exclusief vakanties
Lesdagen: elke twee weken, afwisselend digitaal en fysiek
Aantal studenten per klas: minimaal 15
Zelfstudie: 7 uur per week

Bekijk de voorlichtingsvideo over de opleiding

‘Je bent nooit te oud om te leren’ – Aleksandra

Aleksandra (53) van Tzorg: onbekend met de Nederlandse taal en zonder enige ervaring in de gezondheidszorg vertrok ze van Polen naar Nederland.

Bij Educared volgde ze de opleiding Helpende Zorg & Welzijn en heeft inmiddels haar diploma behaald. Ze vertelt over haar ervaringen tijdens de opleiding en hoe ze kennis die ze opdoet toepast in de praktijk.

Lees het interview met Aleksandra

Toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot de opleiding Helpende Zorg & Welzijn als je 23 jaar of ouder bent én één van de volgende diploma’s of bewijzen bezit:

-een vmbo-diploma (tl, gl, kl, bl);
-een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo
-een entree-diploma
-een AKA-diploma (zorg)
-een mbo-diploma op niveau 1
-een diploma lager beroepsonderwijs (lbo)
-een diploma voorbereidend beroepsonderwijs (vbo)
-een mavo-diploma
-een mavo-vbo-diploma

Startdata en locaties

De startdata en locatie vind je in het aanmeldformulier, neem gerust een kijkje.

Erkend diploma

De opleiding tot Helpende Zorg & Welzijn is gebaseerd op het landelijk en wettelijk vastgesteld kwalificatiedossier, waardoor je een landelijk erkend mbo-diploma Helpende Zorg en Welzijn behaalt. Deze beroepsgerichte mbo-opleiding Helpende Zorg & Welzijn sluit uitstekend aan op de praktijk.

>> Ik wil me graag aanmelden

 

Doorgroeimogelijkheden

Wanneer je de opleiding Helpende Zorg & Welzijn succesvol afrond kun je doorgroeien. Dit kan bij Educared door de opleiding Verzorgende-IG te volgen.

Vragen over deze opleiding?

Mail of bel (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur) met de studentenadministratie.

studentenadministratie@educared.nl
088-203 39 99Mail de studentenadministratie