PROJECTEN / Leren op maat / Performance support leerinterventie over voedselveiligheid

Performance support leerinterventie over voedselveiligheid


Voor de medewerkers zorg binnen kleinschalig wonen wil Tante Louise een leerinterventie op maat laten ontwikkelen. Belangrijke voorwaarden zijn dat de link naar de zorgcontext wordt gemaakt en dat de interventie ingericht is op performance support.

Vraagstuk: leerinterventie op maat

TanteLouise wil voor haar zorgmedewerkers die te maken hebben met het verzorgen van eten en drinken een leerinterventie op maat laten ontwikkelen die de richtlijnen, procedures en regels met betrekking tot voedselveilig werken behandelt. Hierbij is het van belang dat de interventie geïntegreerd wordt in het dagelijks werk, zodat medewerkers de leeroplossing kunnen raadplegen op het moment dat zij het nodig hebben.

Aanpak

De eerste stap van het project is een kijkje nemen in de keuken van Tante Louise. In overleg met inhoudsdeskundigen van Tante Louise wordt bepaald wat de leerbehoefte van de medewerkers is, hoe gaat de medewerker leren en waar gaat de medewerker leren? Uiteindelijk wordt het ontwerp van de leerinterventies opgesteld.

De derde stap is het uitwerken van de leerinterventies. Een laatste en belangrijke stap in het proces is het testen en implementeren van de leerinterventies op de werkplek.

Resultaat

Het probleem waar veel medewerkers tegenaan liepen was dat het geleerde tijdens de jaarlijkse training niet voldoende bleef hangen. Daarom hebben we voor op de werkplek verschillende performance support leerinterventies ontworpen, zoals job-aids en factsheets.

Deze leerinterventies worden ondersteund door korte instructievideo’s die ieders een thema met betrekking tot voedselveiligheid behandelen. Zo hangt er in de keuken bijvoorbeeld een sticker met tips over hoe je bepaalde producten moet bewaren. Door de QR-code te scannen met de telefoon of aanwezige iPad kan de medewerker nog extra instructie krijgen middels een korte video.

Met behulp van deze leerinterventies raadplegen medewerkers eenvoudig de juiste instructie. Op het moment dat zij dat zélf nodig hebben. Zo is de benodigde kennis over voedselveiligheid altijd binnen handbereik en direct toepasbaar in de praktijk.

Meer weten? Neem dan contact op ons op. We vertellen je met veel plezier hoe wij dit project hebben ontwikkeld met behulp van performance support.

 

Kom in contact met ons
Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor een afspraak


Neem contact op