PROJECTEN / Leren op maat / Performance support leerinterventie over voedselveiligheid

Performance support leerinterventie over voedselveiligheid


Voor de medewerkers zorg binnen kleinschalig wonen wil Tante Louise een leerinterventie op maat laten ontwikkelen. Belangrijke voorwaarden zijn dat de link naar de zorgcontext wordt gemaakt en dat de interventie ingericht is op performance support.

Vraagstuk: leerinterventie op maat

TanteLouise wil voor haar zorgmedewerkers die te maken hebben met het verzorgen van eten en drinken een leerinterventie op maat laten ontwikkelen die de richtlijnen, procedures en regels met betrekking tot voedselveilig werken behandelt. Hierbij is het van belang dat de interventie geïntegreerd wordt in het dagelijks werk, zodat medewerkers de leeroplossing kunnen raadplegen op het moment dat zij het nodig hebben.

Aanpak

De eerste stap van het project is een kijkje nemen in de keuken van Tante Louise. In overleg met inhoudsdeskundigen van Tante Louise wordt bepaald wat de leerbehoefte van de medewerkers is, hoe gaat de medewerker leren en waar gaat de medewerker leren? Uiteindelijk wordt het ontwerp van de leerinterventies opgesteld.

De derde stap is het uitwerken van de leerinterventies. Een laatste en belangrijke stap in het proces is het testen en implementeren van de leerinterventies op de werkplek.

Resultaat

Voor op de werkplek worden verschillende performance support leerinterventies ontworpen, zoals infographics, job-aids, beslisbomen of factsheets. Deze leerinterventies worden ondersteund door instructievideo’s die ieders een thema met betrekking tot voedselveiligheid behandelen.

Neem contact met ons op voor een afspraak
We vertellen je graag meer!Neem contact op