PROJECTEN / Leren op maat / Blended leertraject behandelmethodieken

Blended leertraject behandelmethodieken


De Twentse Zorgcentra wil dat medewerkers volgens twee behandelmethodieken gaan werken en heeft hiervoor een trainingsopzet ontwikkeld van drie fasen. De eerste fase moest dit jaar aangeboden worden aan zorgmedewerkers, maar vanwege corona kan deze training niet fysiek plaatsvinden.

Aan Educared de vraag om deze training om te zetten naar een blended training, waarin e-learning en digitale trainingsmomenten elkaar afwisselen.  In het voorjaar van 2021 is de vernieuwde blended opzet aangeboden aan medewerkers.

Het vraagstuk

De Twentse Zorgcentra wil dat de persoonlijke wensen van cliënten centraal komen te staan binnen de organisatie, zodat zij kunnen leven, wonen, werken en recreëren in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden. Om dit nu en in de toekomst te bereiken, kiest De Twentse Zorgcentra voor twee behandelmethodieken die passen bij deze missie. Het werken volgens deze methodieken moet ervoor zorgen dat er dezelfde taal wordt gesproken, dezelfde werkwijze wordt gehanteerd en teams beter gaan samenwerken.

Rol van Educared

Naast de uitvoerende rol, het ontwikkelen van digitale oplossingen en een digitale omgeving, heeft Educared tijdens het ontwerpen van de blended basistraining ook een adviserende rol, zodat de basistraining één samenhangend geheel vormt.

Educared ontwikkelt voor de basistraining  een animerende video waarin o.a. een introductie wordt gegeven op de gehele basistraining, zodat medewerkers een goed beeld hebben van de opbouw en de inhoud.  Daarnaast worden er drie interactieve e-learning ontwikkeld per trainingsonderdeel en twee instructievideo’s rondom het uitvoeren van een z.g. meesterproef en het werken met het digitale cliëntendossier.

De oplevering van het project vindt plaats in kwartaal 1 van 2021 en wordt ontwikkeld door Nena, Michelle en Petra.

Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor een afspraakNeem contact op