PROJECTEN / Erkend leren / Flexibel en persoonlijk deeltijdonderwijs

Flexibel en persoonlijk deeltijdonderwijs


Hogeschool Windesheim wil in haar aanbod beter aansluiten bij de opleidings- en ontwikkelbehoeften van zorgorganisaties. Dit willen zij doen door de deeltijdopleiding van Verpleegkunde (hbo-v) beter te laten aansluiten bij individuele behoeften.

Vraagstuk: individuele behoefte centraal

De bestaande deeltijdopleiding Verpleegkunde van Windesheim is een goede opleiding voor veel studenten. Uit het beroepenveld komt echter steeds vaker de vraag voor opleidingen tot hbo-verpleegkundige die nóg meer recht doen aan de individuele leerbehoeften van medewerkers in de zorg. Deze medewerkers hebben vaak al jaren ervaring, en willen deze graag gewaardeerd zien bij de inrichting van een leertraject.

Flexibel onderwijs

Educared ondersteunt Windesheim met de ontwikkeling van een flexibele inrichting van de deeltijd hbo-verpleegkunde opleiding.

Hierbij staat de leervraag en -behoefte van de individuele professional centraal, waarbij iedereen de route door het hele aanbod van leeractiviteiten kan kiezen die het beste past bij zijn of haar beginsituatie.

Samen met Windesheim passen we hier de principes van zelfregie, eigen verantwoordelijkheid, vanzelfsprekend en toegankelijk leren toe. Hiermee laten we zien dat dit ook prima binnen het hbo kan!

Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor een afspraak


Neem contact op