Mbo-Verpleegkundige

Met een zelf opgesteld zorgplan begeleid en adviseer je de zorgvrager bij lichamelijke, psycho-sociale en/of maatschappelijke vraagstukken. Deze erkende zorgopleiding wordt op niveau 4 aangeboden.

Wat kan je na de opleiding?

Na de opleiding Mbo-Verpleegkundige ga je als verpleegkundige aan de slag en neem je anamneses af en stel je verpleegkundige diagnoses. Je onderkent dreigende of bestaande gezondheidsproblemen, stelt verpleegplannen op en biedt persoonlijke verzorging en monitort welbevinden.

Ook voer je verpleegtechnische handelingen uit en geef je adviezen en voorlichting. Bovendien werk je voortdurend aan je eigen deskundigheid, bewaak je de kwaliteitszorg en ben je de verbindende factor tussen cliënt en andere zorgverleners.

Jouw nieuwe loopbaan

Als mbo-verpleegkundige-VVT verleen je op een professionele manier zorg en ondersteuning aan cliënten in de thuiszorg of in een verpleeg- of verzorgingshuis.

De cliënten hebben zeer diverse achtergronden en zorgvragen. Zo werk je onder andere met oudere zorgvragers met beperkte zelfzorg, psychogeriatrische zorgvragers, chronisch zieken, revaliderende zorgvragers en zorgvragers met een handicap.

Je stimuleert een zorgvrager om zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn en je geeft voorlichting en instructie. Als mbo-v’er heb je een initiërende, stimulerende, begeleidende en adviserende rol.

Vooral leren in de praktijk

Het beroepsgerichte deel van je opleiding tot verpleegkundige bestaat uit werkprocessen en kerntaken die straks in je beroep van je worden verwacht. Deze taken ontwikkel je met name in de praktijk: op je stage- of werkplek in de zorg. Deze beroepspraktijkvorming is een essentieel onderdeel van je opleiding.

De generieke vakken (Nederlands, Engels, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap) ga je met name thuis en bij Educared oefenen. Tijdens je hele opleiding word je intensief ondersteund en begeleid door medewerkers van Educared en begeleiders op je stage- of werkplek.

 

Kerntaken van de opleiding

Als je straks als verpleegkundige aan de slag gaat, dan wordt er van je verwacht dat je de volgende drie kerntaken zelfstandig kunt uitvoeren:

1. Bieden van zorg en ondersteuning in het verpleegkundig proces
2. Werken aan organisatie- en professiegebonden taken

Deze twee kerntaken zijn landelijk vastgesteld voor alle studenten van opleiding mbo-Verpleegkundige.

Tijdsinvestering

Indien je het gehele onderwijsprogramma gaat volgen dan doe je ongeveer 18 maanden over de opleiding. Gedurende dit jaar ga je ongeveer één keer in de twee weken naar een lesdag. Deze lesdag zal ongeveer 8 uur in beslag nemen.

Erkend diploma

De opleiding tot Mbo-verpleegkundige is gebaseerd op het landelijk en wettelijk vastgesteld kwalificatiedossier, waardoor je een landelijk erkend mbo-diploma behaalt.

De opleiding Mbo-verpleegkundige is een beroepsgerichte opleiding en sluit uitstekend aan op de praktijk in de wijk en in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Toelating

Om toegelaten te worden tot de opleiding mbo-verpleegkundige VVT moet je 23 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van het diploma Verzorgende IG of een vergelijkbaar diploma. Bovendien moet je minimaal twee jaar actuele werkervaring hebben als verzorgende ig’er.

Vragen? Neem contact op met Sjoerd


Heb je een vraag over de opleiding Verpleegkunde? Neem dan gerust contact op met onze collega’s Sjoerd of Kim die alles weten over onze erkende opleidingen. Zij helpen je graag verder, zodat je een goede keuze kan maken.


  088 - 203 39 99
  studentenadministratie@educared.nl

Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor een afspraakNeem contact op