Interactieve e-learning voor de zorg

Het gebruik van e-learning geeft medewerkers de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer en hoe zij leren. Dit kan individueel, maar ook samen met collega’s, met en van elkaar leren. Kennisdeling vindt juist tijdens alledaagse werkzaamheden plaats. Bij Educared ontwerpen we het liefst e-learnings die onderdeel zijn van een blended-leerinterventie, zodat we de werkplek integreren in het leerproces.

Leren op eigen tempo

Een leeroplossing als een e-learning biedt een aantal voordelen waardoor leren effectiever wordt. Medewerkers leren in een veilige leeromgeving waarin ze fouten kunnen maken zonder echte consequenties of kennis kunnen maken met systemen zonder direct iets verkeerd te doen. Dit kunnen medewerkers op eigen tempo doen en herhalen wanneer ze hier behoefte aan hebben. Daarnaast kan informatie sneller worden uitgelegd dan via een fysieke training en om een e-learning te volgen hoeft de medewerker niet, of minder lang, van de werkplek af.

3 voordelen van
e-learning

  • Veilige leeromgeving
  • Geeft kennis om het te kunnen toepassen
  • Leren op eigen tempo

E-learnings op maat voor organisaties

Een e-learning ontwerpen we in overleg met de opdrachtgever. We gaan na wie de doelgroep is, wat er mogelijk is op de werkplek en wat juist niet. Vaak voegen we in de interactieve e-learning ook diverse vragen toe die de medewerker moet beantwoorden. Op basis van het gegeven antwoord krijgt de medewerker passende feedback om bevestiging te krijgen of om verder op weg te worden geholpen. En als het even kan, dan starten we vanuit een casus of met een video, zodat de medewerker zich echt gaat verdiepen in een herkenbare en realistische situatie. Kennis direct koppelen aan de werkplek.

Zijn er belangrijke veranderingen in de organisatie of in het thema? Met een onderhoudsabonnement houden we de e-learning up-to-date. Dit uiteraard in afstemming met de zorgorganisatie over de inhoud.

 

E-learning zorgsector

 

e learning zorg

E-learning integreren in een blended leerinterventie

E-learnings bieden een veilige leeromgeving waarin eigenlijk niets fout kan gaan. Maar om te zorgen dat de kennis blijft hangen is het belangrijk die kennis op de werkplek toe te passen. Wij zetten een e-learning voor de zorg graag in om voorkennis te geven of als herhaling om de leercurve sterker te laten groeien.

Echter, we vinden het des te belangrijker dat de kennis ook in de praktijk wordt toegepast. Pas dan wordt het concreet en beklijft de informatie beter. Daarom maakt een e-learning bijna altijd deel uit van een blended leerinterventie.

 

Meer over blended leren

Op zoek naar een passende leeroplossing?

We denken graag met je mee!
Contact opnemen