Blended learning een mix van leerinterventies

In een blended leerinterventie worden een aantal leerinterventies gecombineerd die (soms) qua inhoud met elkaar verbonden zijn. Het verbinden van leerinterventies én de afwisseling tussen fysiek, digitaal en op de werkplek leren, versterken het leereffect. Zo ontstaat een blended leertraject voor zorgmedewerkers dat ook aansluit bij de behoefte van zelf geïnitieerd leren.

Talloze mogelijkheden met blended learning

Blended learning is een combinatie van verschillende fysieke en digitale leeroplossingen. Maar de omvang en inhoud kan flink uiteenlopen en is afhankelijk van het vraagstuk. Combineer een digitale checklist met een performance support en een e-learning met een praktijkbezoek. Of ontwikkel een blended leerlijn waarin een klassikale training wordt ondersteund met een interactieve videocasus en bijbehorende quiz. Het is belangrijk om verworven kennis en vaardigheden, ook toe te passen in de praktijk. Op die manier beklijft het geleerde.

Met een blended leerinterventie voor de zorg speel je goed in op de wensen en behoeften van zorgmedewerkers, rekening houdend met de mogelijkheden van de organisatie. Daarom zijn al onze blended leeroplossingen op maat, waarbij de zorgmedewerker het vertrekpunt is.

 

Elementen uit een blended leerinterventie

Blended learning zorg

Blended leren zorg

Ontwerp van een blended leerinterventie

In een blended leeroplossing voor de zorg hebben individuele leerinterventies elk een eigen (sub)doel. Maar de leerinterventies zijn ook verbonden met elkaar en dragen samen bij aan het hoofddoel van de blended leeroplossing. Deze verwevenheid en soms gedeeltelijke herhaling van kennis/vaardigheden versterkt de leercurve. Naast verbinding en herhaling vergroot nog een principe het leereffect; werkplekleren. Wij vinden het belangrijk om de werkplek altijd te integreren in de blended learning.

Niemand is daarbij hetzelfde en zorgmedewerkers leren op verschillende manieren. Met een blended learning kan je daarom ook goed inspelen op verschillende leerstijlen.

Voordelen van blended learning

Door een combinatie van fysieke en digitale leerinterventies kunnen medewerkers grotendeels plaats- en tijdsonafhankelijk leren. Doordat medewerkers vooral zelf kunnen bepalen waar en wanneer zij leren, leren medewerkers ook in eigen tempo. Hiermee krijgt de medewerker regie over de eigen professionele ontwikkeling.

3 redenen voor
blended leren

  • Meer flexibiliteit (plaats en tijd)
  • Leren op eigen tempo
  • Leidt tot betere leerresultaten

Op zoek naar een passende leeroplossing?

We denken graag met je mee!
Contact opnemen