Kennissessie: Anders kijken naar leren

Van formeel leren naar leren op de werkplek

Wist je dat we in de zorg het meeste leren op de werkplek én samen met elkaar? Laten we dan stoppen met het focussen op formele scholing en vooral de kansen benutten die informeel leren ons biedt.

Zeker nu we te maken hebben met een steeds complexere zorgvraag, waarbij we verder moeten kijken dan formele leeractiviteiten. Niet alles is daarmee nog op te halen, want nieuwe kennis en kunde wordt juist in de praktijk ontwikkeld: leren van en met elkaar.   

? Kom naar de kennissessie op dinsdag 9 mei in Leiden en ontdek hoe je teams en individuen kan ondersteunen om beter te werken en te leren en hoe je tot een positieve business case komt waarbij je niet alleen rekening houdt met leerrendement, maar ook met tijd, inzet en kosten. Daar valt nog zoveel winst te behalen. 

Ontdek de kansen van werkplekleren

Onderwijskundige Marc van Harten (Educared) en Jos Arets (Tulser) nemen je mee in het strategisch aanvliegen van werkplekleren:

  • – Wat is werkplekleren precies?
  • – Hoe kan werkplekleren worden benut om meer waarde aan te tonen?
  • – Hoe maak je de omslag van formeel naar informeel leren?
  • – Op welke wijze ga je om met toetsing rondom bevoegd en bekwaam?
  • – Hoe kom je tot een positieve business case?
  • – Van welke praktijkvoorbeelden uit de zorg kunnen we leren?

Ga samen met andere zorgorganisaties in de VVT of GHZ in gesprek en leer van elkaars praktijkervaringen. Vaak doen we al meer dan we denken, dus laten we elkaar inspireren en verder brengen

Inspiratie van Tulser én Educared

Marc van Harten en Jos Arets slaan de handen ineen en nemen je mee in de kansen die werkplekleren biedt.

Jos Arets is co-owner van Tulser Nederland en Tulser global. Hij ontwikkelt, publiceert en adviseert over innovatieve concepten om academies te versterken. In zijn (inter)nationale advieswerk inspireert en faciliteert hij academies om meetbaar waarde te creëren. Dat kan volgens hem uitstekend door van het werkplekleren de corebusiness maken.

Marc van Harten is eigenaar en onderwijskundig adviseur bij Educared en adviseert zorgorganisaties in de care over leren en ontwikkelen. Zijn overtuiging is dat leren en ontwikkelen in de zorg veel effectiever en efficiënter georganiseerd kan worden. Met zijn visie op werkplekleren en pragmatische aanpak zet hij zorgorganisaties in beweging om de vertaalslag te maken naar meer informeel leren.

 

Kom je ook?

Je bent van harte welkom 

Wanneer: dinsdag 9 mei
Tijd: 13.00 – 15:30 uur
Waar: Van der Valk te Leiden
Voor wie: managers HR of L&O van zorgorganisaties (VVT)

 

Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor een afspraak


Neem contact op