Kennissessie: Werkplek als krachtige leerplek

Benut de kansen die werkplekleren biedt

Steeds vaker zien we de beweging van formeel naar informeel leren binnen zorgorganisaties. Dat is ook niet zo gek, want leren vindt vooral plaats op de werkplek. Medewerkers leren immers elke dag: door elkaar wat te vragen, door wat op te zoeken of door even mee te kijken. Maar dan moeten ze er wel bewust van zijn.

Laten we de werkplek logisch gaan inzetten en benutten, zodat we meer focus kunnen leggen op het sociale leren en het werkplekleren.

? Kom naar de kennissessie op donderdag 25 mei in Amersfoort en ontdek hoe je werkplekleren het beste kan benutten met handige praktijkvoorbeelden uit de zorg. Een praktische sessie die je aan het denken zet en houvast geeft om zelf de volgende stap te zetten met dit kansrijke thema. 

Bekijk hieronder het volledige programma en het voorstelrondje van Marc van Harten en Jacqueline Beckers.

Of ⤵ Meld je direct aan (let op: vol = vol)

Ontdek de kansen van werkplekleren

Laat je met andere adviseurs L&O van zorgorganisaties inspireren over: 

  • – Wat is werkplekleren precies?
  • – Wat zijn de voordelen van werkplekleren?
  • – Hoe kan werkplekleren worden benut om meer waarde aan te tonen?
  • – Hoe maak je de omslag van formeel naar informeel leren?
  • – Van welke praktijkvoorbeelden uit de zorg kunnen we leren?

Ga onder begeleiding van Educared aan de slag:

  • – Deel elkaars praktijkervaringen
  • – Sta stil bij huidige uitdagingen
  • – Denk samen over mooie oplossingen

Vaak doen we al meer dan we denken, dus laten we elkaar inspireren en verder brengen

Van theorie naar dagelijkse praktijk

De sessie wordt begeleid door Marc van Harten en Jacqueline Beckers, beide werkzaam bij Educared. Uiteraard vertrekken zij vanuit de theorie, maar maken vooral de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Marc van Harten is eigenaar en onderwijskundig adviseur bij Educared en adviseert zorgorganisaties in de care over leren en ontwikkelen. Zijn overtuiging is dat leren en ontwikkelen in de zorg veel effectiever en efficiënter georganiseerd kan worden. Met zijn visie op werkplekleren en pragmatische aanpak zet hij zorgorganisaties in beweging om de vertaalslag te maken naar meer informeel leren.

Jacqueline Beckers is onderwijskundige en specialist werkplekleren. Met jarenlange ervaring in de VVT als Verpleegkundige kent zij de zorgwereld als geen ander en ontwikkelt ze (leer)oplossingen voor de zorg. Haar uitgangspunt in leren en ontwikkelen is: wat heeft iemand nodig om zijn of haar werk (nóg) beter te doen? Waarbij het functioneren in het werk en de werkplek centraal staat. Bovendien is Jacqueline verantwoordelijk voor het Netwerk Werkplekleren in de zorg waarbij 16 zorgorganisaties zijn aangesloten.

Kom je ook?

Je bent van harte welkom 

Wanneer: donderdag 25 mei
Tijd: 13.00 – 15:30 uur
Waar: Van der Valk te Amersfoort
Voor wie: L&O adviseurs van zorgorganisaties in de VVT of GHZ

 

Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor een afspraak


Neem contact op