GEWEEST: Webinar: Ontdek de kracht van werkplekleren‘Laat zorgmedewerkers meer bewust zijn over hun persoonlijke ontwikkeling met werkplekleren’

 

 

Persoonlijke ontwikkeling? Geen tijd!

Steeds meer zorgorganisaties zien de toegevoegde waarde van werkplekleren in. Zeker nu zorgmedewerkers het drukker hebben dan ooit. Hoe zorg je ervoor dat zij toch aandacht kunnen en willen besteden aan hun persoonlijke ontwikkeling, zonder dat het te veel energie en tijd kost?

 

Bewust leren met werkplekleren

Werkplekleren kan hierbij uitkomst bieden. Door werkplekleren in te zetten, maak je informeel leren zichtbaar en worden zorgmedewerkers meer bewust van hun ontwikkeling. Is dat dan nieuw? Zeker niet! We doen al eeuwenlang aan werkplekleren. Dag in dag uit en overal. Want iedereen die werkt, leert. Bewust, maar ook heel vaak onbewust. En daar wrikt vaak de schoen. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers bewust zijn over wat zij gedurende dag leren of tegenaan lopen en hoe maak je het leren zichtbaar?

 

De werkomgeving inzetten als rijke leeromgeving

Maar wat is werkplekleren precies? Wat maakt werkplekleren effectief? Hoe kan je werkplekleren inzetten in je organisatie?

Onze onderwijskundige Jacqueline Beckers (en ervaren wijkverpleegkundige) en onderwijskundige Marc van Harten vertellen je hier graag meer over. Ontdek in 45 minuten de rol van olifantenpaadjes en hoe het 70-20-10-model in de zorg er écht uit ziet.

Educared verkent samen met zorgorganisaties en onderzoekers de kracht van werkplekleren. In het Netwerk werkplekleren in de zorg, maar ook door samen te werken met onderzoekers van Universiteit Twente. Educared heeft een sterke focus op de VVT.

 

Na het volgen van dit webinar

  • Weet jij wat werkplekleren betekent
  • Hoe je werkplekleren inzet
  • Ken je verschillende praktijkvoorbeelden

Je kan je helaas niet meer aanmelden voor het webinar.15 oktober

12:00 uur

Online