Webinar: Educared ProeverijSchuif op donderdag 27 juni aan bij de Educared Proeverij. In een uurtje tijd laten wij verschillende oplossingen van zorgorganisaties zien waar de werkplek van de zorgmedewerker centraal staat tijdens het leren.

Zo maken we heel concreet wat de mogelijkheden zijn om leren en ontwikkelen meer naar de werkplek te verschuiven, want die werkplek is toch de meest krachtige leerplek?

In dit webinar laten we zien hoe we de werkplek zo goed effectief mogelijk inzetten in de volgende leeroplossingen:

Een warm welkom voor nieuwe medewerkers (onboarding)
Dit keer een kijkje in de ziekenhuiszorg, want hoe geef je een warm welkom aan medewerkers met uiteenlopende functies? Waar begin je? Welke systemen zet je in? Hoe zorg je dat informatie zo logisch mogelijk bij de nieuwe medewerker komt? En vooral niet te vergeten: hoe geef je oprechte aandacht aan je nieuwe collega?

Een nieuwe visie rondom het begeleiden van cliënten met dementie (sociale benadering)
Een steeds actueler thema in de zorg: begeleiden volgens de aanpak sociale benadering. Hoe krijg je teams mee in deze nieuwe aanpak? Niet alleen bij het vergroten van kennis en vaardigheden omtrent dementie, maar vooral bij de manier van samenwerken die veel meer integraal wordt aangevlogen. Een innovatief blended leertraject waar teams op en rondom de werkplek worden begeleid en ondersteund.

Methodisch rapporteren om interprofessionele samenwerkingen te stimuleren
Door de toenemende interprofessionele samenwerking wordt het zorgteam rondom de cliënt steeds groter én de zorg complexer. Verschillende disciplines en betrokkenen kijken daardoor mee in het dossier van een cliënt. Maar wat als het rapporteren nog onvoldoende gebeurt (veel mondelinge overdracht) en de kwaliteit van de rapportages soms nog te wensen overlaat? De oplossing is een leertraject die verweven is in de huidige processen van de organisatie: van systemen tot en met overlegstructuren.

 

Meld je aan:
27 juni

12:00 uur

Online