Leeroplossingen die gebruikt worden in ons onderwijs

Wanneer je het zelf ziet wordt het zoveel duidelijker, daarom laten we je graag drie leeroplossingen zien die gebruikt worden in ons onderwijs. Het zijn praktische leeroplossingen gericht op situaties die regelmatig voorkomen in de praktijk. Deze moderne leeroplossingen sluiten aan bij ons innovatieve onderwijs met sterke focus op de werkplek.

Kennisclip

In korte tijd veel informatie duidelijk overbrengen? Hiervoor gebruiken we in de les regelmatig kennisclips. Dit zijn korte video’s over een bepaald onderwerp. In het voorbeeld wordt gesproken over communicatie, een belangrijk item in eigenlijk ieder beroep.

Studenten kunnen dit tijdens de les met elkaar en de docent bespreken, maar ook zeker meenemen naar hun eigen werkplek. De kennisclip is een mooie aanleiding om kritisch te kijken naar verbeterpunten op gebied van communicatie, zowel voor het individu als het team.

E-learning over rapporteren

De e-learning over rapporteren geeft handvatten om duidelijk verslag te leggen van situaties die de student ervaart in de praktijk. Wanneer, waarom, wat en hoe rapporteer je? Welke methode kun je gebruiken en welke regels zijn belangrijk? Middels de e-learning krijgt de student inzicht in welke informatie belangrijk is voor collega’s en hoe hij of zij dit duidelijk communiceert.

Geheugensteuntjes

Bij de opleiding Helpende Zorg en Welzijn worden tijdens de lessen verschillende geheugensteuntjes aangereikt die de student kan gebruiken tijdens het werk. De informatie van deze geheugensteuntjes is op 1 of 2 A4’tjes overzichtelijk weergeven. De student heeft binnen enkele minuten de kennis weer up-to-date. Doordat dit eenvoudig en snel is, pakken studenten dit er regelmatig even bij tijdens het werk.

 

Klik hier om de afbeelding te vergroten

Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak
Neem contact op