Leeroplossingen voor de zorg

Samen met zorgorganisaties ontwikkelen wij verschillende online- en offline leeroplossingen voor de zorg, waarbij leren in de praktijk, leren met en van elkaar én de behoefte van de zorgmedewerker centraal staan. Al onze leeroplossingen zijn op maat en kunnen daardoor online, klassikaal of blended worden ingezet.

Leeroplossingen die elkaar aanvullen

Wij ontwikkelen leeroplossingen die passen bij de wensen van jouw zorgorganisatie, waarbij we vooral waarde hechten aan de behoefte van de zorgmedewerker. Vaak kiezen we voor een combinatie van leeroplossingen die elkaar aanvullen en met name het gebruik op de werkplek faciliteren.

Daarom maken wij ook graag gebruik van de leervorm performance support, waardoor leren op een natuurlijke wijze ontstaat. Ons uitgangspunt is altijd dat de medewerker leert op het moment dat hij daar behoefte aan heeft, om het vervolgens direct in de praktijk tot uitvoering te brengen. Leren, borgen en toepassen zijn daardoor onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Blended leren: de flexibele leeroplossing

Blended learning betekent simpelweg verschillende online en offline leervormen met elkaar combineren, zoals infographics, boeken en video’s. Wij ontwerpen daarom blended-leertrajecten voor de zorg waar elke zorgmedewerker zich thuis voelt. De één vindt klassikale lessen prettig en de ander juist het volgen van webinars. En dat is hét voordeel van blended learning: op maat lesmateriaal aanbieden waarin de geformuleerde leerdoelen worden bereikt.

E-learning: leren wanneer het uitkomt

Met e-learning laat je zorgmedewerkers in een digitale omgeving leren waar allerlei digitale leervormen aangeboden worden. Denk aan animaties, infographics, video’s en webinars. Medewerkers bepalen zelf wanneer het leren hen het beste uitkomt. Op een interactieve wijze behalen zij vervolgens de geformuleerde leerdoelen. Medewerkers kunnen het leerproces individueel doorlopen, maar het is ook mogelijk om medewerkers online met elkaar te laten samenwerken. Met het juiste doel zorgt e-learning voor effectief leren.

Gamification: spelenderwijs leren

Hoe leer je medewerkers middels spelvorm en unieke uitdagingen leren? Educared ontwikkelt educatieve games passend bij het gewenste onderwerp. Denk aan digitale escape rooms of bordspellen, waarbij online en offline wordt gecombineerd.

Klassikale trainingen en cursussen

Soms is het toch prettiger en efficiënter om bepaalde onderwerpen in een persoonlijke setting te behandelen. Daarom (her)ontwerpen wij diverse klassikale trainingen en cursussen op maat voor de zorg waar je als zorgorganisatie direct mee aan de slag kan.

Een zachte landing met onboarding

Onboarding is eigenlijk een ‘inwerktraject’: zorgen dat nieuwe medewerkers zo snel mogelijk de organisatie eigen maken. Zeker in de zorgsector met veel tijdelijke medewerkers en hoge werkdruk kan onboarding heel effectief zijn. Wij ontwerpen passende inwerktrajecten waarin nieuwe medewerkers op een slimme manier kennis maken met de organisatie, zoals met de cultuur, de werkwijze en de spelregels.

Zelf online webinars opnemen? Boek onze studio.

We horen steeds meer dat zorgorganisaties de overweging maken om klassieke fysieke trainingen om te zetten naar online of blended learning. Niet alleen vanwege de huidige COVID19-situatie, maar ook om leermomenten duurzamer in te zetten en op het moment dat de zorgmedewerker daar zelf behoefte aan heeft.

Educared beschikt daarom over een professionele opnamestudio waar zorggerelateerde organisaties gebruik van maken om klassieke trainingen om te zetten naar online trainingen.

Vragen? Neem contact op met Rob


Verdient een zorgthema meer aandacht in je organisatie en wil je dat medewerkers zich op een laagdrempelige en succesvolle wijze hierin gaan verdiepen? Of ben je benieuwd hoe wij leeroplossingen aanvliegen?

Wat je vraag ook precies is, het lijkt me interessant om geheel vrijblijvend kennis met je te maken. Ongetwijfeld dat we beide terugkijken op een waardevol gesprek over het ontwerpen van leeroplossingen.


  06 82 33 54 82
  robsauer@educared.nl