Erkend leren voor werkenden

Leren verdient een specifieke aanpak in het volwassenenonderwijs. Zo moet een opleiding voor medewerkers in de zorg goed passen bij hun persoonlijke situatie. Daarom zorgen wij dat de zorgpraktijk én de werk-privé balans uitstekend aansluiten op het leertraject, uiteraard in combinatie met de wensen van de organisatie.

Wij verzorgen gepersonaliseerde erkende zorgopleidingen op mbo-niveau: Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende IG en Mbo-Verpleegkundige.

Opleiden naar behoefte

Een leertraject volgen naast het werk is intensief en vraagt veel inzet van medewerkers. Daarom kijken wij naar de persoonlijke (leer)behoefte van de medewerker, zodat de medewerker op zoveel mogelijk momenten zelf bepaalt wat, hoe, wanneer en op welk tempo hij of zij wil leren.

Zo worden bijvoorbeeld examens afgenomen op het moment dat de zorgmedewerker daar aan toe is. Uiteraard zetten wij ook in onze opleidingen werkplekleren centraal, want juist hier liggen veel kansen om medewerkers nog bewuster te maken van hun ontwikkeling.

Persoonlijke leercoach

Samen met een persoonlijke leercoach van Educared richt de medewerker zijn eigen leerroute in, waar opgedane kennis, kunde en vaardigheden centraal staan. Dat wordt ook hét startpunt van de leerroute.

Bovendien stimuleren wij medewerkers om eigen keuzes te maken, zodat zij zélf de regie pakken. De leercoach begeleidt dit proces.

Onze leercoaches hebben zelf ruime ervaring in de zorg, waardoor zij de medewerkers nog beter ondersteunen.

 

Kom in contact

Rijke leeromgeving

De medewerker ontwikkelt zich in een rijke leeromgeving waarin gebruik wordt gemaakt van online leren, leren op de werkvloer en intensieve begeleiding van experts uit het werkveld. Bovendien ligt het zwaartepunt van de opleiding in de beroepspraktijk, zodat werken en leren zoveel mogelijk wordt gecombineerd.

‘Ik leer door te werken en ik werk waardoor ik veel leer.
Die combinatie is echt perfect’ – Mbo-Verpleegkundige Merel

 

Lees het hele interview

Op een flexibele manier opleiden

Doordat wij een kleinschalig opleidingsinstituut zijn, bieden wij leertrajecten geheel op maat aan. Hierdoor geven wij heel flexibel onderwijs. Daardoor kunnen medewerkers en daarmee dus onze studenten:

  • Zelf bepalen wat, hoe en wanneer hij wil leren
  • Zelf bepalen hoe snel hij wil leren
  • Direct een toets al maken.

 

Bekijk ook eens onze projecten over flexibel onderwijs

 

Projecten flexibel onderwijs

 

Overweeg je bij ons te studeren of ben je student?

We hebben een aparte website, speciaal voor (toekomstig) studenten. Hier vind je alle informatie over onze opleidingen en bijscholingen, vertellen wij en oud-studenten hoe het is om te studeren bij Educared en vind je de veelgestelde vragen.

 

Naar de studenten omgeving

 

Vragen?
Neem contact op met Luc

Staat in jouw zorgorganisatie ook steeds meer de persoonlijke (leer)behoeften van medewerkers centraal en ben je benieuwd naar hoe erkend opleiden ook anders georganiseerd kan worden?

Ik sta altijd open voor een verkennend gesprek waar we elkaars visie op opleiden delen. Neem vrijblijvend contact met me op, dan doen we een kop koffie.

    06 51 91 56 76
  lucwijnen@educared.nl