Ondersteun cliënten bij wonen en welbevinden

Ben je vrijwilliger of werk je ‘ongeschoold’ in de zorg en wil je jouw cliënten nog beter ondersteunen? Dan is de module Ondersteunen bij Wonen en Welbevinden van Educared zeker iets voor jou. Je verdiept je in verschillende ondersteunende taken rondom het wonen en welbevinden van cliënten.

Op deze pagina vertellen we meer over:

  • De inhoud van de module
  • De opbouw van de module
  • Voor wie de module is en wanneer je kunt starten

De inhoud van de bijscholing

Tijdens de module Ondersteunen bij Wonen en Welbevinden leer je specifieke kennis en handelingen die nodig zijn om ondersteunende taken goed en verantwoord uit te voeren. Zo kun je de cliënt prettig en verantwoord laten wonen en leven.

Je leert hoe je cliënten zo goed mogelijk kunt ondersteunen bij het wonen en leert te assisteren bij sociale en recreatieve activiteiten. Na de bijscholing kun je cliënten helpen door het uitvoeren van kleine onderhoudswerkzaamheden en weet je meer over het thema voeding. Deze kennis en handelingen geven praktische handvatten die je kunt gebruiken tijdens jouw werk.

De opbouw van de module

De bijscholing Ondersteuning bij Wonen en Welbevinden duurt slechts 12 weken. In deze periode volg je zowel lessen op locatie als digitale lessen. Naast de lessen wordt per week gemiddeld 4 uur aan zelfstudie en in totaal 20 uur aan beroepsoriëntatie verwacht. Dit doe je bij jouw werkgever, je loopt mee met een collega of op een afdeling en doet zo ervaring op in de praktijk.

Je sluit de bijscholing af met een examen. Dit zal plaatsvinden in een simulatie omgeving met een acteur die een situatie naspeelt en waarbij jij verschillende handelingen uitvoert. Dit kan zijn het assisteren bij een sociale en recreatieve activiteit, ondersteunen bij wonen en welbevinden, het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en vaardigheden rondom het thema voeding.

Voor wie is het?

Ben je vrijwilliger of werk je in de zorg en voer je deze taken ‘ongeschoold’ uit? En wil je cliënten graag ondersteunen bij het wonen en welbevinden en juist niet bij persoonlijke verzorging? Dan sluit deze bijscholing uitstekend aan bij jouw wensen.

Erkend mbo-certificaat

Sluit je het examen af met een voldoende? Het certificaat wordt opgenomen in het landelijk diplomaregister, je haalt een erkend mbo-certificaat. Dit certificaat geeft recht op vrijstelling bij de opleiding Helpende Zorg en Welzijn.

Startdata en locaties

De startdata en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Aanmelden is binnenkort mogelijk

Misschien ook interessant voor jou?

De bijscholing maakt het makkelijker om de opleiding Helpende Zorg en Welzijn te volgen. Je zal delen van de theorie en bepaalde handelingen herkennen en kan dankzij vrijstellingen nog sneller deze opleiding afronden.

 

Bekijk alle bijscholingen

Module ondersteunen wonen en welbevinden