Nieuws / 29-11-2022 / Aansluiten bij het Netwerk Werkplekleren in de zorg?

Aansluiten bij het Netwerk Werkplekleren in de zorg?


Wij vinden leren op de werkplek erg belangrijk, eigenlijk noodzakelijk gezien de schaarse tijd van zorgmedewerkers en het belang om te blijven ontwikkelen. Daarom zijn we de afgelopen twee jaar opgetrokken met allerlei zorgorganisaties om werkplekleren te stimuleren. Uiteraard praten we met elkaar over allerlei thema’s rondom werkplekleren in de zorg en laten we ons inspireren bijvoorbeeld door voorbeelden uit andere sectoren. Maar belangrijker, samen werken we aan concrete oplossingen om het leren op de werkplek nog beter te benutten. Iedere deelnemende zorgorganisatie kan deze oplossingen zelfstandig inzetten.

De waarde het netwerk Werkplekleren in de zorg:

‘Het is enorm helpend dat je nu echt focus hebt op werkplekleren en dat je, weg van je eigen werkplek, vanuit een andere blik gaat kijken en handelen.’

Annet Ballast – van Egteren (Zorgspectrum Het Zand)

Drie voorbeelden van oplossingen:

  • Animatievideo om zorgmedewerkers bewust te maken over leren op de werkplek
  • Magazine boordevol kennis en praktijkvoorbeelden over werkplekleren
  • Kennisclip en nudges om motiverende gespreksvoering te bevorderen

Nieuwsgierig? Aansluiten?

In 2023 breiden we het netwerk uit voor nieuwe leden, want steeds meer zorgorganisaties zien de noodzaak en urgentie om de werkplek als krachtige leerplek in te zetten. Laten we onze krachten bundelen. Bekijk de flyer voor informatie over de rol van Educared, wat je kunt verwachten, het programma voor 2023 en hoe jij je kunt aansluiten om in 2023 samen leren op de werkplek naar een hoger niveau te tillen.

 

Bekijk de uitnodiging

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niet de laatste tips & trics over het ontwikkelen van leeroplossingen en het inzetten van werkplekleren.


Schrijf je hier in
Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor een afspraak


Neem contact op