Nieuws / 11-06-2021 / Nieuwe flexibele zorgopleiding bij Summa College biedt maatwerk

Nieuwe flexibele zorgopleiding bij Summa College biedt maatwerk


Een nieuwe, flexibele opleiding Helpende zorg en welzijn op mbo-niveau 2 moet meehelpen om het tekort aan zorgpersoneel op te lossen. De opleiding, die bedoeld is voor zij-instromers en zorgmedewerkers zonder diploma, is een initiatief van Summa College, Educared en Bureau G&D. Donderdag 10 juni tekenden de partijen de samenwerkingsovereenkomst.

Teamleider en opleidingsadviseur Sandra Beunes van Summa Collega vertelt over het Project Helder.

De zorgsector heeft behoefte aan goed opgeleid personeel. Er is al een tekort, dit zal de komende jaren verder groeien. Veel zorgorganisaties werven dan ook zij-instromers of proberen medewerkers als vrijwilligers en gastvrouwen te verleiden om een opleiding te volgen. “Dat lukt beter als het een studie op maat is, waarbij je op een aantrekkelijke manier les krijgt”, zegt Sandra Beunes van Summa Zorg & Welzijn. “Vandaar deze nieuwe opleiding.”

Eigen tempo

Een belangrijk kenmerk van de opleiding is dat je als student zelf het tempo bepaalt, zegt Sandra. “Het wordt heel flexibel: je kunt versnellen en vertragen en bepaalt zelf wanneer je examen doet. Al eerder opgedane leerervaringen worden erkend, zodat het onderwijs daarop kan aansluiten.” Een ander aantrekkelijk aspect zijn de moderne en interactieve leermethoden. Sandra: “Denk aan interactieve video-casuïstiek, gamification en e-learning. Het wordt een blended vorm van leren waarin fysiek onderwijs gecombineerd wordt met de digitale mogelijkheden van deze tijd. Ook kunnen studenten rekenen op intensieve fysieke en online begeleiding, afgestemd op de doelgroep.”

Kracht

De kracht van de opleiding zit in de samenwerking van de drie partijen, zegt Sandra. “Educared is sterk in het ontwerpen van een blended leeroplossingen op maat, Bureau G&D in begeleidingsconcepten en wij in het ontwikkelen van een curriculum en onderwijsprocessen. Door met elkaar samen te werken en van elkaar te leren, kunnen we de kwaliteit van de op te leveren onderwijsproducten verhogen.” De komende tijd wordt de opleiding ontwikkeld, daarna volgt een pilot. Vanaf september 2022 kunnen de eerste studenten de opleiding volgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niet de laatste tips & trics over het ontwikkelen van leeroplossingen en het inzetten van werkplekleren.


Schrijf je hier in
Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor een afspraak


Neem contact op