Nieuws / 16-09-2020 / 5 tips voor het maken van een goede e-learning

5 tips voor het maken van een goede e-learning


E-learning wordt steeds populairder. Zeker in deze tijd waar veel cursussen en trainingen digitaal moeten plaatsvinden. Deze moderne manier van leren is flexibel, interactief en kostenefficiënt. Maar hoe zorg je dat jouw e-learning ook echt interactief en kostenefficiënt is? Een paar snelle en praktische tips voor het ontwikkelen van een goede e-learning.

 

1. Locatie van de titel

Plaats een titel of opening linksboven in de hoek. Mensen beginnen daar namelijk met lezen, waardoor in één oogopslag duidelijk is wat er voor de gebruiker op de pagina te vinden is.

 

2. Ruimte

Maak gebruik van ruimte. Een gebruiker heeft overzicht nodig, dus zet niet alles dicht op elkaar.

 

3. Kleurgebruik

Houd rekening met de verschillende kleuren in je ontwerp. Kleuren sturen namelijk de ogen. Felle kleuren, zoals rood en oranje, trekken daarom sneller de aandacht. Bekijk dus goed waar je accenten wilt neerleggen.

 

4. Keuze lettertype

Maak gebruik van Web Safe Fonts (veilige lettertypen), zoals Arial of Helvetica. Deze lettertypen werken goed in elke browser.

 

5. Kies voor functioneel

Kies bij het ontwerpen voor wat het beste werkt, niet voor wat het mooiste is. Je doel als designer is het ondersteunen van de gebruiker. Je moet het de gebruiker dus zo makkelijk mogelijk maken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niet de laatste tips & trics over het ontwikkelen van leeroplossingen en het inzetten van werkplekleren.


Schrijf je hier in
Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor een afspraak


Neem contact op