Nieuws / 17-08-2020 / 4 Design principles van microlearning

4 Design principles van microlearning


Aan de slag met microlearning? Vergeet dan niet rekening te houden met deze onmisbare design principles.  

 

Microlearning voor zorgmedewerkers

Voor zorgmedewerkers is het vaak een grote uitdaging om tijdens het werk nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Microlearning kan hierbij uitkomst bieden. Want met microlearning kan de zorgmedewerker kennis en kunde raadplegen waar en wanneer hij daar behoefte aan heeft. In slechts een paar minuten heeft de medewerker antwoord op de vraag die op dat moment op de werkvloer speelt. Op die manier wordt leren onderdeel van het dagelijks werk, waarbij het geleerde direct wordt toepast.   

Ontwikkelen van microlearning

Microlearning ontwikkel je niet zomaar. Daarom zetten wij in onderstaande infographic de vier belangrijkste design voorwaarden op een rijtje, zodat je direct een goede start maakt met het ontwerpen van microlearning.

 

 

 

 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niet de laatste tips & trics over het ontwikkelen van leeroplossingen en het inzetten van werkplekleren.


Schrijf je hier in
Nieuwsgierig?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor een afspraak


Neem contact op